BAKANLAR İSTİFA ETTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAKANLAR İSTİFA ETTİBAKANLAR İSTİFA ETTİEkonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler bu sabah  istifa etti.

‘Büyük Rüşvet’ operasyonu kapsamında oğulları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler bakanlık görevlerinden istifa etti.

Barış Güler ile Kaan Çağlayan, “Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek” suçlamasıyla tutuklanan Barış Güler ve Kaan Çağlayan’ın babaları bakanlık görevinden istifa ettti.

Çağlayan, bu sabah yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi.

Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:
“17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım.”

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Salih Kaan Çağlayan’ın evine baskın yapıldığı sırada babası Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı aradığı, operasyonu telefondan öğrenen Çağlayan’ın polislerden  “Götürürken koluna girmeyin. Resim de çekilmesin. Kanun önünde herkes eşittir. Görevinizi yapın” talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

17 Aralık’ta oğlunun gözaltına alındığını TV’lerden öğrenen İçişleri Bakanı Muammer Güler’de Çağlayan’ın hemen ardından istifa ettiğini açıkladı.

Bakanların istifası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Türkiye, 17 Aralık sabahı ülkeyi derinden sarsan bir şokla uyandı. “Büyük Rüşvet” adıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı şafak operasyonuyla İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Reza Zarrab ile işadamı Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAKANLAR İSTİFA ETTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin