BAL, “KÜÇÜK ESNAF ZOR DURUMDA”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAL, “KÜÇÜK ESNAF ZOR DURUMDA”GATEM Esnaf ve Sanayici Yöneticileri Birliği Başkanı Enver Bal, fıstık satıcısının fiyatlardan dolayı yüzünün güldüğünü fakat diğer işletme sahiplerinin ise işlerinin ciddi anlamda durgun olduğunu belirterek küçük esnafın acil olarak desteklenmesi gerektiğini söyledi.

GATEM Esnaf ve Sanayici Yöneticileri Birliği Başkanı Enver Bal; fıstık fiyatlarından dolayı satıcıların yüzünün güldüğünü ancak diğer işletme sahiplerinin ise durgun bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Bal; “Şirehanları ve Fıstıkçılar sitesinde yaş boz denilen baklavalık fıstık ve kuruyemiş için yaş kırmızı fıstığın piyasaya girdiğini belirterek  yaş kırmızı fıstıkğın 14 -14,50 Tl arasında, baklavalık yaş boz fıstığın  ise 9-10 Tl arasında işlem gördüğünü söyledi.

“FISTIK ALTIN ZAMANINI YAŞIYOR”

BAL, “KÜÇÜK ESNAF ZOR DURUMDA”

Bal yaptığı açıklamada, “Fıstık fiyatları beklentimizin üzerinde ve fıstık altın zamanını yaşıyor. Satıcılarımızın yüzü gülüyor. Ancak fıstıkçılarımızın yüzü gülerken diğer işletmelerimizin işleri ciddi anlamda durgun seyrediyor. Bu sadece Gazianteple alakalı bir husus değil, Türkiye genelinde bir durgunluk olduğunu bize olan yansımalarından anlıyoruz. Hükümetimizin bir an once küçük ve orta ölçekli esnafı destekleyici tedbirler almasının uygun olacağı kanaatindeyim. Eğer bu aylarda bile bu durğunluğu yaşıyorsak ileriki aylarda işler daha vahim demektir.

“KÜÇÜK ESNAF KAPANMAYA ZORLANIYOR”

Büyük alışveriş merkezleri biz Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin işlerini ciddi anlamda sekteye uğratmıştır. Piyasanın canlanmasını için KOBİ’lere acil cansuyu verilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu aylar bizim en yoğun olduğumuz aylar olmasına ragmen yaşadığımız durğunluğun önümüzdeki aylarda çok ciddi yansımaları olabilir. Bazı alışveriş merkezleri neredeyse 1000 farklı çeşit ürün satarken küçük esnaf 50 çeşit ürünü ancak satabiliyor. Bu durum KOBİ’leri kapanmaya zorlamaktadır.  Normalde büyük alışveriş merkezlerinin şehir merkezinden 10 Km uzakta olması gerekirken buna çözüm üretilmiyor. Halen şehir merkezinde bu alışveriş merkezlerinin kurulmasına izin veriliyor. Hükümetimizin KOBİ’lerin kapanması değil ayakta kalması için çalışması gerektiğini düşünüyorum. Yıllarca esnaflık yapmış, işveren statüsünde olan arkadaşlarımız şimdilerde büyük alışveriş merkezlerinin kasap, manav reyonlarında asgari ücretle çalışıyorlar. Esnaf arkadaşlarımızın bu şekilde küçük düşürülmesi ve çaresiz bırakılması bizi ciddi anlamda üzüyor. Bu anlamda en çok mağdur olan meslek grupları; kuruyemişçilik , market ve bakkalcılık , tekel bayileri bunun yanı sıra toptan gıdacılardır. Bunun sebebi de alışveriş merkezlerinin çok büyük mal alımı yapmaları ve alırken sağladıkları indirim oranlarını müşterilerine yansıtmasıdır.

FISTIK YARIŞMASINA HERKESİ BEKLİYORUZ

Ayrıca son başvuru tarihi 01 Eylül 2014 olan Fıstık Yarışmasına tüm vatandaşlarımızın katılmasını istiyorum. Yarışma 03 Eylül 2014 tarihinde GATEM fıstıkçılar sitesinde yapılacaktır. Tüm Müstahsil arkadaşlarımızın bu yarışmaya ilgi göstererek Gaziantep fıstığına sahip çıkmalarını istiyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAL, “KÜÇÜK ESNAF ZOR DURUMDA”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin