BARTIK, “Hedefimiz Ankara olmalı”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BARTIK, “Hedefimiz Ankara olmalı”Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, ihracatta yıla artışla başlamanın gelecek umutlarını güçlendirdiğini belirterek,  Gaziantep’in en çok ihracat yapan il sıralamasındaki hedefinin de Ankara’nın bulunduğu 5.sıra olması gerektiğini söyledi.

2014 yılının ilk ihracat rakamlarını değerlendiren GTO Başkanı Eyüp Bartık Gaziantep’in, yıla  yüzde 7 artışla 557 milyon 620 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek başlamasının yılsonunda hedeflenen rakamlara ulaşılması için umutları güçlendirdiğini söyledi.

Bartık, “Öncelikle bu başarıda emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan il sıralamasında uzun zamandır koruduğumuz 6.sırayı artık atlayıp bir üst basamağa çıkmayı hedeflemeliyiz. Gaziantep’in gösterdiği üretim ve ihracat performansı ile bugün sıralamada Ankara’nın yer aldığı 5.sıraya çıkması bir hayal değil. İhracatını Türkiye’nin ihracat artışından daha yüksek oranda artıran Gaziantep bunu başarabilecek bilgi ve deneyime sahip bir üretim ve ticaret kültürüne sahiptir” diye konuştu.

2023 hedefi için katma değer yaratmalıyız

Eyüp Bartık, 2023 için hedeflediğimiz 30 milyar dolar ihracata daha güçlü adımlarla ilerleyebilmek için katma değer yaratmak gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Rekabette artık önemli olan fiyat değil. Küresel ekonomi fikir ağırlıklı katma değere geçiyor, bilgi ekonomisinden bahsediyor. Ürün ve pazar çeşitliliğimizi yüksek katma değerli ürünlerle desteklemek, küresel markalar yaratmak zorundayız. Gaziantep’in güçlü ekonomik altyapısı ile üretim ve ticarette gösterdiği performansın devamlılığı için de Ar-Ge ve inovasyon yaşamsal önemi olan faktörlerdir. Ayrıca halı gibi pazarda söz sahibi olabilecek potansiyele sahip ayakkabı, triko gibi sektörlerimiz var. Bu sektörleri de ihracatın güçlü aktörleri haline getirmeliyiz.”

Umudumuz istikrar

Gelişmiş ülke ekonomilerindeki toparlanmaların 2014 yılı performansına olumlu yansımaları olacağını kaydeden GTO Başkanı Bartık, bu yansımaların güçlü ve sürdürülebilir olabilmesi için öncelikle iç problemlerin çözülmesi gerektiğini belirtti. Bartık, “Umudumuz, 2014 yılında siyasi istikrardaki belirsizliklerin ve komşu ülkelerdeki gerginliklerin azalması ve buna paralel olarak dış ticaretimize olumlu etkilerini kısa sürede almak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BARTIK, “Hedefimiz Ankara olmalı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin