BARTIK: Birçok işletme muhasebeciler sayesinde ayakta duruyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen “ Bilirkişilik Eğitimi, İflas Ertelemesi ve Kayyumluk, Rayiç Değer Bilançosu uygulaması” konulu seminer Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim İlker KOÇYİĞİT, Ankara Batı 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hayrettin TÜRE, Ankara Cumhuriyet Savcısı Lütfü KARAKUŞ ve çok sayıda muhasebeci Mali Müşavir katıldı.
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay yaptığı açılış konuşmasında, bilirkişiliğin adaletin tesisi etmesi için olmazsa olmazlardan biri olduğunu vurgulayarak, hakim ve savcıların her şeyin uzmanı olacak diye bir kural olmadığını ifade ederek adaletin tesis edilmesi yönünde önemli bir yapıdır dedi.
Özbay konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Her şey kitapta yazılmaya bilir, her şey kitapta yazıldığı gibi de olmayabilir. Bilirkişilik yapan arkadaşlar raporları hazırlarken, işin detayından kaçınmamaları gerekir. Çünkü gerçekler detaylarda gizlidir. Bilirkişinin atladığı en ufak bir detay belki de insanın içeri girmesine veya ticari anlamda kayıplara uğramasına sebebiyet verebilir. Bilirkişilerin daha dikkatli davranmaları gerekiyor.” dedi.

“MUHASEBECİLER GÜCÜNÜN FARKINDA DEĞİL”
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise konuşmasında muhasebecilerin güçlerinin fakında olmadıklarını ifade ederek birçok işletmenin muhasebeciler sayesinde ayakta olduğunu söyledi.
Bartık sözlerine şöyle devam etti: “Muhasebeciler birçok firmanın aynı zamanda mali danışmadır. Fakat nedense iş dünyası çok hızlı aktığı için işverenlerimiz, iş sahiplerimiz muhasebe yapısına çok hakim değiller. İki konuda eksikliğimiz var. Önce Ticaret Odası olarak tespit ettik; bununla ilgili de her gün üyelerimize neler yapabiliriz diye araştırıyoruz, onlarla paylaşıyoruz. Hukuk ve muhasebeyi bilmeyen hiçbir işletmecinin gelecekte başarılı olması mümkün değil. Sadece siz bilirkişiler biliyor olmak yeterli değil, artık bu sizin göreviniz. Yani işletmeci yatırım yaparken muhasebe ve hukuk zeminini oluşturmadan yatırım yaparsa sonra onun yükünü siz bilirkişiler çekiyorsunuz. Cezasını en çok sizler çekiyorsunuz. Bu nedenle aslında muhasebecilik mesleği sadece defter tutmak, beyanname vermek, defter yazdırmak değil, bütün üyelerinizi, mükelleflerinizi eğitmek zorundasınız. Onlara daha çok destek vermelisiniz. Onların iş dünyasını daha hazır hale getirmelisiniz.” Dedi.
İki gün süren seminerde birinci gün,
Hukuk Muhakemeleri Kanunu Açısından Bilirkişiliğin Mevzuattaki yeri, Bilirkişi Yönetmelikleri, Bilirkişilerin Görev ve Sorumlulukları, Asliye Ticaret Mahkemelerinin Görev ve Yetkileri, Ticari Davalarda Özellikli Durumlar, Ticari Davalarda SMMM Bilirkişilerin Rolü, Bilirkişi İncelemesi ve Raporlamadan Beklentiler, İflas Ertelemesi ve Kayyımlık Süreçlerinde SMMM’lerin Rolü konularında Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim İlker KOÇYİĞİT bir sunum gerçekleştirdi.
S.M.M.M.Gültekin Çağrı Karapınar ise itirazın İptali, Soruşturma aşaması-Güveni Kötüye Kullanma, Kayyımlık Görevinde SMMM’lerin Yapması Gerekenler konusunda Örnek Uygulamalar konusunda bir sunum gerçekleştirdi.
Seminerin 2. Gününde ise Aksaray Üniversitesi, Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali AKTAŞ (YMM) Rayiç Değer Bilançosu Uygulaması, Ankara Cumhuriyet Savcısı Lütfü KARAKUŞ, Ceza Soruşturmasında SMMM Bilirkişilerin Rolü
Ankara Batı 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hayrettin TÜRE, Ceza ve Ağır Ceza Mahkemelerinin Görev ve Yetkileri, Ceza Muhakemeleri Kanunu Açısından Bilirkişilik, Bilirkişilerin Görev ve Sorumlulukları, Ceza Davalarında SMMM Bilirkişilerin Rolü, Bilirkişi İncelemesi ve Raporlamadan Beklentiler konularında birer sunum gerçekleştirdiler.
Seminer sonunda katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BARTIK: Birçok işletme muhasebeciler sayesinde ayakta duruyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin