Bartık: “Sıra dışı düşünüp risk alın, risk almayanlar başarılı olmaz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Sıra dışı düşünüp risk alın, risk almayanlar başarılı olamaz. Bir işi bileceksiniz ama risk de alacaksınız” dedi.

Bartık, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisadi Bölümü’nde hazırlanan Z’den A’ya programında üniversitenin çeşitli bölümlerinden öğrencilerle bir araya geldi.

Bartık, burada yaptığı konuşmada, gençlerin içinde yer aldığı bütün çalışmalara değer verdiğini söyledi. Öğrencilerle bir araya gelip bilgi paylaşımında bulunmayı önemsediğini vurgulayan Bartık, “Benim için gençler söz konusu olunca akan sular durur. Geleceğimiz onların elinde, ne kadar bilgi aktarırsam o kadar mutlu olurum. Bilgi dağıtılmalıdır aksi takdirde bildiklerinizle mezara gidersiniz. Bunun da vebali vardır. Bu nedenle bildiklerimi paylaşmak için gençlerle bir araya gelmeyi önemsiyorum” dedi.

Bartık, üniversitenin geçen yıllarda hayata geçirdiği intörn uygulamasının öğrencilerin gelişimi adına önemli olduğuna dikkati çekti. Bu çalışmayla öğrencilerin okurken iş hayatını tanıdığını ifade eden Bartık, uygulamayı desteklediklerinin altını çizdi. Bu çalışmayı Türkiye’de kalifiye elaman sorununu çözme adına atılan önemli bir adım olarak gördüğünü belirten Bartık, şöyle devam etti:
“Kendini geliştirmeyen ve mesleğinde donanımlı olmayan insanlar hedeflerine ulaşamaz. Kitabi bilgileri iş hayatına tatbik edenler başarılı olur. Bunun için de okul sıralarındayken iş hayatına atılmak gerekiyor. Okuduğunuz bölümlerle ilgili araştırma yapın, iş dünyasıyla hem dem olun. İntörn uygulaması bunun için önemli bir proje, çalışmayı destekliyorum. İş dünyası da bu uygulamadan dolayı mutlu, çünkü öğrenci okurken iş hayatının gerçeklerini görüyor. Hayatını ona göre programlıyor.”

Bartık: “Sıra dışı düşünüp risk alın, risk almayanlar başarılı olmaz”

Bildiği işte risk almayanların başarıya ulaşmasının da zor olduğunu vurgulayan Bartık, şunları söyledi:
“Sıra dışı düşünüp risk alın, risk almayanlar başarılı olamaz. Bir işi bileceksiniz ama riski de alacaksınız. En kötüye hazır olup ona göre adım atmalısınız. Biz hep iyi senaryolara göre plan yapıyoruz, aksini düşünmüyoruz. Kötü bir sonuçla karşılaştığımızda da sıkıntı çekiyoruz. İş hayatına atıldığınızda farklı olmanız gerekiyor. Bir için risk alıp yine bir kazanacaksanız o zaman riske girmeyin. Biri risk edip 10 kazanıyorsanız, biri kaybettiğinizde bir şey kaybetmiyorsanız o zaman rahatlıkla risk alabilirsiniz.”

Gaziantep ekonomisine de değinen Bartık, Gaziantep’in gelişimini sürdüğünü kaydetti. İhracatta ilk 10 içinde 6’ncılıktan 5’nciliğe yükselen kentin hedefinin daha yukarılar olduğuna dikkati çeken Bartık, “Hedefimiz yılsonu itibariyle 5’inciliğe yükselmekti. Yılsonu hedefimizi yakaladık, önemli olan bu sıralamanın kalıcı olmasıdır. Amacımız bu sırayı sabitleyip gelecek yıllarda 4’e yükselmektir” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Bartık, program sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bartık: “Sıra dışı düşünüp risk alın, risk almayanlar başarılı olmaz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin