Bartık, “Terör belasından kurtulmak istihdamla mümkündür”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: “Türkiye’nin terör belasından kurtulması yatırım ve istihdamla mümkündür”

“Doğu ve güneydoğunun yatırımlar, turizm ve başarı hikâyeleriyle anılmasını istiyoruz”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye’nin terör belasından kurtulmasının yatırım ve istihdamla mümkün olacağını söyledi.

Bartık, Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi”ne ilişkin yaptığı açıklamada, bölgenin yıllarca işsizlik, terör ve göçle anıldığını, bu sorunların çözümü için yatırımın şart olduğunu belirtti.

Bartık, “Terör belasından kurtulmak istihdamla mümkündür”

Doğu ve güneydoğuda güvenlik sorunun çözülmesi halinde yatırım üstüne yatırım yapılacağını vurgulayan Bartık, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin terör belasından kurtulması yatırım ve istihdamla mümkündür. Başbakanımızın sıraladığı maddeler daha önce tatbik edilmiş olsaydı, belki bugün terörü, güvenliği, işsizliği konuşmayacaktık. Hükümetimizin bu hamlesi, iş dünyasından karşılık bulacaktır. Özellikle bölgeden büyükşehirlere göçüp önemli işlere imza atan işadamlarını bölgeye yatırıma davet ediyoruz. Onların atacağı ilk adım diğerleri için örnek teşkil edecektir. Artık doğu ve güneydoğunun yatırımlar, turizm ve başarı hikâyeleriyle anılmasını istiyoruz. Bölge halkı bunu hak ediyor.”

Bölgede ticari hayatın ve turizmin zenginleşmesi amacıyla Gaziantep Ticaret Odasının öncülüğünde, Hatay, Osmaniye, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa ticaret ve sanayi odalarıyla “Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu”nu kurduklarını hatırlatan Bartık, bölge odalarıyla 3 aylık dilimlerde bir araya gelerek yapılacak çalışmaları masaya yatırdıklarını ifade etti. İki yıldan beri devam eden buluşmaların tek amacının bölgeyi her anlamda ileriye taşımak olduğuna dikkati çeken Bartık, bu anlamda Başbakan’ın yatırım teşvik paketinin çok anlamlı olduğunun altını çizdi.

Bölgede yatırım teşvikleri kapsamında yatırım yerinin bedava verilecek olmasının, makine ve teçhizat alımı için sıfır faizli kredi kullanımının yatırımın önündeki engelleri bertaraf edeceğini söyleyen Bartık, bu kapsamda temeli atılacak fabrikaların bacalarından huzur dumanlarının tüteceğini kaydetti.

Geçmişten bugüne doğu ve güneydoğunun hayvancılığın merkezi olduğunun altını çizen Bartık, terör nedeniyle bu alanda da sorunlar yaşandığını belirterek, “Hayvancılığın geliştirilmesi için sağlanacak desteğin hayata geçirilmesi halinde bu bölge yeniden hayvancılıkta zirve yapacaktır. Buna tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.

Birlik ve beraberlikle Türkiye’nin önündeki engelleri tek tek aştığını vurgulayan Bartık, ülkenin batısından, doğusuna insanların daha fazla kenetlenerek Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracağına inandığını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bartık, “Terör belasından kurtulmak istihdamla mümkündür”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin