BARZANİ TÜRKİYE’DEN ARAZİ Mİ SATIN ALIYOR?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BARZANİ TÜRKİYE’DEN ARAZİ Mİ SATIN ALIYOR?Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih YALÇIN Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM’ne soru önergesi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih YALÇIN son günlerde, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani’nin bazı Türk şirketleriyle işbirliği yaptığına ve ortaklarıyla Türkiye’de yatırıma yöneldiğine, kurduğu şirketler aracılığıyla Türkiye’nin bazı bölgelerinde arazi satın aldığına dair haberlerin medyada yer bulduğunu belirterek, Türkiye’de çeşitli kişi ve kurumlar aracılığıyla petrol, inşaat, turizm, sanayi ve ticaret gibi alanlarda yatırımlar yaptığı belirtilen Barzani’nin, Kilis’te arazi peşine düştüğü ve ortaklık kurduğu bir Türk şirketi aracılığıyla Kilis’te 25 bin dönüm arazi satın aldığı iddialarını  TBMM’ye taşıyarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanmasını istedi.

Yalçın; Türkiye’ye milyonlarca dolar aktardığı söylenen Barzani’nin, hakkındaki iddiaların kamuoyuna yansımasından kısa süre sonra, Gaziantep’te de yatırıma yöneldiğine dair tartışmalar Gaziantep’in gündemine bomba gibi düşmüştür. Diğer taraftan Amerikan yönetiminin askerî güçlerini Irak’tan çekmesinin ardından AKP hükümetinin Irak’ta Barzani’yi muhatap aldığına dair haberler de Gazianteplilerin kaygısını arttırmaktadır. Nitekim Başbakanlığa bağlı olarak görev yapan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Büyükelçi Murat Özçelik sık sık Irak’ın kuzeyine giderek Erbil’de Barzani ile görüşmektedir. Bu durumda: Hükümetçe Barzani ile ekonomik alanda herhangi bir özel anlaşma yapılmış mıdır?Yapılmışsa bu anlaşmanın veya anlaşmaların mali portesi nedir?Barzani ile kan veya sıhrî yakınlığı bulunan kimselerin Gaziantep’te ticari ve ekonomik yatırımı mevcut mudur? Mesut Barzani’nin Gaziantep’te yakınları aracılığıyla arazi satın aldığı iddiaları doğru mudur? Barzani’nin yakınlarının Gaziantep’te herhangi bir Türk şirketi veya kurumla işbirliği söz konusu mudur?Söz konusu ise hangi alanlarda ve hangi şirketlerle işbirliği ve yatırım yapılmıştır? Bu işbirliği ve yatırımların boyutu nedir” diyerek soruların cevaplanmasını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BARZANİ TÜRKİYE’DEN ARAZİ Mİ SATIN ALIYOR?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin