BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AKP İL KONGRESİNE KATILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AKP İL KONGRESİNE KATILDIBaşbakan Ahmet Davutoğlu, beraberinde eşi Sare Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte partisinin 5’inci il kongresine katılmak üzere Hatay’tan Gaziantep’e geldi.

Gaziantep’in kurtuluşunun 93’üncü yıldönümünün kutlandığı hafta içerisinde kente gelmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Davutoğlu, Gaziantep’in istiklal, izzet ve onur davası aşkına hayran olduklarını ifade etti.

“Baş veren ama baş vermeyen yiğitlerin şehri Gaziantep , selam olsun Gaziantep’in istiklal ateşini yakan Şahinbey’e , Şehitkamil’e , Karayılan’a selam olsun . Bu topraklarda istiklalin bayrağını yükselten gazi şehre selam olsun” diyerek Gazianteplilere seslenen Başbakan Davutoğlu’nun konuşması partililer tarafından tekbir ve alkışlarla sık sık kesildi.

Salondan yükselen tekbir sesleri üzerine “Allah bu tekbirler için şehir olanları aziz eylesin ve bu topraklarda bir daha tekbir sesini eksik eylemesin” diyen Başbakan Davutoğlu, AK Parti kadrolarının da tıpkı Gaziantep’in istiklal mücadelesindeki gibi yola çıktığını ifade ederek şöyle konuştu:

“YİĞİT GAZİANTEPLİLER AYAĞA KALKTIYSA”

“Allah, ebediyete kadar, kıyamete kadar Gaziantep’i aziz ve her zaman başı dik, onurlu eylesin. Gaziantep’e izzet yakışır. Gaziantepliler izzet için yola çıktılar. İşte bugün bakınız Şahinbey’i o yıllarda ne harekete geçirdiyse AK Parti kadrolarını başta Cumhurbaşkanımız kurucu genel başkanımız olmak üzere 2001’de aynı ruh harekete geçirdi. Nasıl Gaziantep işgal altındaydı, Gaziantep’in izzeti, onuru çiğnenmişti onun için o yiğit Gaziantepliler ayağa kalktıysa, 2001’de de IMF memuru karşısında milletin onuru çiğneniyordu. IMF memuru Türkiye ekonomisine karar veriyordu. Aynen Gaziantep’i ayağa kaldıran ruh gibi AK Parti kadroları ayağa kalktı ve ‘bir daha bu milleti değil namerde merde dahi muhtaç etmeyeceğiz, kimsenin bu milletin izzetiyle, iradesiyle oynamasına, bu milletin izzetine dokunmasına izin vermeyeceğiz’ dedi. İşte AK Parti kadrolarının ideali ve iddiası budur.”

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AKP İL KONGRESİNE KATILDI“İŞBİRLİĞİ YAPANLAR HESAP VERECEK”

Başbakan Davutoğlu salondan yükselen ‘Fethullah gelecek, hesap verecek’ sloganı üzerine de şöyle konuştu:

“Aziz Gaziantep, nasıl yabancı güçlerle işbirliği yapanlar aynen o istiklal mücadelesinde hesap vermişlerse, bu milletin iradesine rağmen yabancı işbirlikçilerle kim iş tuttuysa hesap verecek. Kim milli iradeyi zedeleyecek tavır içine girdiyse mutlaka hesap verecek. Biz Gaziantep’in istiklal aşkına, izzet ve onur davası aşkına hayranız. Bu izzetini, onurunu rabbim daim eylesin. Evliye Çelebi Gaziantepliler için; ‘tatlı yedikleri için tatlı konuşan insanların şehri’ der. Sizin o yiğit gönlünüze, engin ruhunuza, tatlı dilinize bütün dünya hayran, kurbandır.”

Gazianteplilerin iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilere kucak açtığı için de teşekkür eden Davutoğlu, Gaziantep’in böylece gazi unvanının yanı sıra ensar şehri olduğunun da ortaya çıktığını kaydetti.

17 ve 25 Aralık operasyonları, Gezi ve 6-7 Ekim olaylarını hatırlatan ve ‘Girdaptan çıktık’ diyen Başbakan Davutoğlu, AK Parti kadrolarının Türkiye ve dünyada al ve ak bayrağı dalgalandıracağını ifade etti ve çözüm sürecinde kararlı olduklarını vurguladı. Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti:

“ ÇÖZÜM SÜRECİ HERŞEYE RAĞMEN DEVAM EDECEK”

“Çözüm sürecini tüm zulümlere, baskılara, provokasyonlara rağmen sürdürmeye kararlıyız. Aslında Gaziantep çözüm süreciyle hedeflediğimiz Türkiye’nin en güzel timsalidir. Çünkü Gaziantep’te; Türk, Kürt, Arap bütün vatandaşlarımız, Suriye’den gelen kardeşlerimiz barış içinde, huzur içinde yaşıyorlar. Gaziantep öylesine engel gönüllüdür ki; kendi kardeşleri gibi Suriyelileri bağrına bastılar, zorlukları aştılar. İnşallah Gaziantep’in istiklal davasını yüce bayrağımızla dalgalandıracağız. Bu milletin izzet ve onurunu nasıl 93 yıl önce baş vermekle birlikte baş eğmeyen Gaziantep’le korunmuşsa, Türkiye’nin onurunu ve izzetini de AK Parti kadroları korumaya devam edecektir.”

Her anlamda Türkiye’den daha fazla büyüyen Gaziantep’in gelecek yıl yapılacak seçimlerde oy oranını artırmasını isteyen Başbakan Davutoğlu, önümüzdeki dönem yapılacak hizmetler ile Gaziantep’i dünyanın yükselen şehirleri arasına koyacaklarını, Akdeniz ile Mezopotamya arasında bir sanayi, ticaret ve ekonomi merkezi yapacaklarını ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, konuşması sırasında bir grup genç tarafından açılan Filistin bayrağı ve sloganları üzerine de “İstiklalin şehri Gaziantep, Filistin davasını en iyi sen anlarsın. Dün Halit Meşal’le Konya’da Filistin davasına sahip çıkmıştık, bugün Gaziantep gençliği buradan haykırıyor. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye ve 77 milyon Filistinli kardeşlerinin yanındadır. Nasıl geçmişte Türkiye sesini yükselttiğinde birileri engellemek istediyse, bugün de Kudüs ve Filistin davasında sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Nerede olursa olsun mazlumların yanında ve zalimin karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından salondan ayrılırken, tek liste ile gidilen kongrede Eyyüp Özkeçeci il başkanlığı görevine seçildi.

İŞTE EYÜP ÖZKEÇECİ’NİN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

1-Abdülbaki Sevinç (Sanayici)

2-Abdülkadir Güven (Esnaf)

3-Abdullah Durdu (Avukat)

4-Adil Aslanyürk (Ticaret)

5- Adil Birışık (Em. Öğretmen)

6- Ahmet Kök ( Esnaf)

7- Ahmet Murşit Meriç (Ticaret)

8-Ali Bayram Özkardemli (Esnaf)

9- Ali Demir (Avukat)

10- Ali Kemal Akdoğan (Avukat)

11- Ali Uncuoğlu (Ticaret)

12-Aysun Şengül (İktisat)

13- Ayşe Nur Mirkelam (İktisat)

14-Cengiz Bayel (Ticaret)

15-Durmuş Ali Doğan (Esnaf)

16- Ekrem Algan (Sanayici)

17- Enes Özkarslı (Mimar)

18-Fahrettin Kaplan (Sanayici)

19- Fatma Erkol (Emekli)

20- Feray Yılmaz ( Mimar)

21-H.İbrahim Karataş (İşletme)

22-Hanifi Çelik (Yönetici)

23- Hatice Füsun Göymen (ev hanımı)

24- Hilmi Dertli (Esnaf)

25-Hüseyin Deveci (Turizmci)

26-Hüseyin Yıldırım (işadamı)

27-İ.Halil Açıkgöz( İşadamı)

28-İ.Halil Arpacıoğlu (Sanayici)

29-İdris Tekin (Reklam)

30-Mahmut Nedim Dayıoğlu (sanayici)

31- Mehmet Aytaç (işadamı)

32-Mehmet Çolakoğlu (Sanayici)

33-Mustafa Birelli (İşadamı)

34-Mustafa Darıcıoğlu (Muhasebe)

35-Mustafa Kılıç (işadamı)

36-Osman Akalın (İnşaat)

37- Osman Bayram (Esnaf)

38-Ömer Marakoğlu (esnaf)

39-Recep Aydıngüler (Serbest)

40-Salih Kadir (Sanayici)

41- Serdar Serçe (Avukat)

42- Serhat Karslıgil (Sanayici)

43-Süreyya Özbakkal (Em. Öğrt)

44-Taner Toprakçı (Sanayici)

45- Ünal Uslu (Esnaf)

46- Yahya Serkan Emre (Harita Müh)

47- Zafer Çağrı Tiryaki (yönetici)

48- Zekeriya Aslan (Ymm)

49- Züleyha Çakmak (yönetici)

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AKP İL KONGRESİNE KATILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin