BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN YARBAY ALKAN AÇIKLAMASI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

basbakan-alkanBaşbakan Ahmet Davutoğlu şehit kardeşinin cenazesindeki tepkisiyle gündeme düşen Yarbay Mehmet Alkan’a ilişkin soruya, “Zor günlerden geçiyoruz. Kimse bugünlerin acısız olmadığını iddia edemez. Hepimizin yüreğine düşüyor. Bunları biz derinden hissediyoruz. Türkiye 78 milyonluk büyük bir aile” diyerek cevap verdi.
Davutoğlu, Yarbay Mehmet Alkan’ın sözlerine ilişkin soru üzerine “Orada kardeş acısıyla bu sözlerin sarfedildiğini düşünüyorum. İnsani olarak yaklaşmak gerektiğini de düşünüyorum, ama Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının gerektiğinde en derin acılara vakar içinde ve dimdik durabilecek nitelikte yetiştirildiklerine dair inancım da sonsuzdur. Zor zamanlarda, zorlu süreçlerde vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir. Fedakarlık yaptığımızda da o fedakarlıkları gelecek nesiller için yaptığımızın bilincinde ve şuurunda olmamız hepimize katkı sağlar. Acıları anlıyoruz, ama bu vakarın korunması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Davutoğlu’nun sözleri şöyle devam etti, “Hepimizin içini yakıyor. Ateş düştüğü yeri daha fazla yakıyor ve bir aile içinde böyle bir acının yaşanması gayet doğal.

Bütüm şehit ailelerini aradım. Gözlerimi yaşartan çok insani dialoglar yaşadık. Başsağlığı için aradığınız bir ailenin “Vatan sağolsun” demesi size duyduğu güveni ifade eder. Aradıklarımdan tek bir kişi sitemkar bir ifadede bulunmadı. Geçen GATA’da gazileri ziyaret ettim. Bir gazimiz “Şuradan çıkıp hemen mücadaleye devam edeceğim” dedi. Annesini aradım. “Evladımı bugünler için yetiştirdim” dedi.Böyle günler dayanışma günleri. Art niyetli provokasyonlar varsa, bu olayı kast etmiyorum, onlara karşı da vakar içinde davranma günleri. Bir gazimiz, hastaneden çıkınca direkt göreve gideceğini söyledi.

Bizim askerimizin, subayımızın bilinci bu. Şuuru bu. Şu an büyük bir kahramanlıkla bu yarbayımızın silah arkadaşları dağlarda, al bayrak için çalışıyor. Acıyı anlarız, ıztırabı hissederiz.

Kardeş acısıyla bu sözleri söylediğini düşünüyorum. Acıyı anlıyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personelinin en zor anda vakarla hareket edecek şekilde yetiştirildiğini de biliyorum. Zorlu süreçlerde vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir. Fedakarlık yaptığımız zaman bunun gelecek nesiller için yapıldığını biliyor olmamız lazım.

Dediğim gibi bu konuyu bu çerçevede hem acıları anlıyoruz hem de vakarın korunması gerektiğini söylüyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN YARBAY ALKAN AÇIKLAMASI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin