BAŞBAKAN DAVUTOĞLU GAZİANTEP’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

davutoğlu-sehit-ziyaretBaşbakan Davutoğlu Gaziantep’te Şehit Astsubay M.Yalçın Nane’nin ailesini ziyaret etti. Sınır birliklerini de gezerek askere moral veren Davutoğlu Gaziantep’te çeşitli temaslarda bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 30 Ağutos’ta görev süresi dolacak olan Genelkurmay Başkanı Orgenaral Necdet Özel Suriye sınırında IŞİD ile girilen çatışmanın yaşandığı Dağ Hudut Karakolu’nu ziyaret etti. Askerlere yemek yiyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verilen bayrağı, Davutoğlu öperek teslim aldı. Başbakan’ın ziyareti sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, 2 adet Atak helikopteri de konvoyu havadan takip etti.
Başbakan Davutoğlu’na, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görevi devralacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ve 2. Ordu Komutanı Adem Hudut eşlik etti.
Gaziantep Hava limanından Kilis’in Elbeyli İlçesine kara yolu ile gelen Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet ilçe girişinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İlçe merkezinde aracından inen Başbakan Ahmet Davutoğlu kahveye geçerek burada muhtarlarla sohbet etti. Bölgenin sorunlarını dinleyen Başbakan Davutoğlu, halktan güvenlik güçlerine sahip çıkmalarını istedi. Çocuklara hediye dağıtan Davutoğlu, 80 yaşındaki bir vatandaşın elini öperek kendinden dua istedi.
ASKERLERLE YEMEK YEDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu Genelkurmay başkanı Necdet Özel, kuvvet komutanları ve bakanlarla birlikte 23 temmuz Günü IŞİD ile girilen silahlı çatışmada şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin görev yaptığı Oğuzeli 1. Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı Dağ Piyade Hudut Karakol’una geçti. Karakolda görev yapan askerlerce hudut tekmiliyle karşılanan Davutoğlu, bir askerin verdiği Türk bayrağını öperek teslim aldı. Burada askerlere moral veren Davutoğlu, öğle yemeğini askerlerle birlikte yedi. Yaklaşık 1 saat 15 dakika kaldığı karakolda daha sonra gözlemevi kulesinde dürbünle sınır hattına bakan Başbakan, görevlilerden brifing aldı.
Başbakan’ın ziyareti öncesi ve sırasında üst düzey güvenlik önlemleri dikkat çekti. Sabahın erken saatlerinde, Elbeyli İlçesi ve Suriye sınırında adeta kuş uçurtulmadı. Yol güzergahlarındaki hakim noktalara bordo bereliler yerleştirilirken, Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ve Akrepler sınır hattında sürekli hareket halindeydi. Gaziantep Elbeyli karayolunda bulunan köprü ve menfezlerı bomba uzmanları tarafından kontrol edildi. Bazı derelerde dalgıçlar suyun içinde patlayıcı aradı. Gaziantep Havalimanı’ndan Elbeyli ilçesine kadar Başbakan’ın konvoyunu 2 adet atak helikopteri havadan takip etti. Helikopterler yine döüş yolunda da konvoyu takip etti.

BAŞBAKAN ŞEHİT ASTSUBAYIN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kilis’in Elbeyli ilçesinde, Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin şehit düştüğü bölgede yer alan Dağ Hudut Karakolu’nu ziyaretinin ardından Nane’nin Gaziantep’teki evine giderek Şehidin eşi Seher Nane ve yakınlarını ziyaret etti.
Başbakan Davutoğlu, Seyrantepe Mahallesi, Askeri Lojmanlarda ay yıldızlı bayraklarla donatılan Şehit Mehmet Yalçın Nane’nin evinde, eşi Seher Nane ve yakınlarına taziyelerini bildirirken apartmanın önünde toplanan vatandaşlar da ellerindeki Türk Bayrakları ile “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları attılar.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaretin ardından şehidin evinden ayrılırken, cadde üzerinde ellerinde Türk bayrakları ile bekleyen ve slogan atan vatandaşları görünce aracından indi ve vatandaşlarla tokalaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU GAZİANTEP’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin