BAŞBAKAN GÖKSU’DAN MADALYA İSTEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAŞBAKAN GÖKSU’DAN MADALYA İSTEDİ“Olimpiyat oyunlarına girme başarısı göstererek tarihe geçen ilk ve tek sporcumuz Göksu Üçtaş”

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda jimnastik branşında ülkemizi temsil edecek olan ilk tek milli jimnastikçi Göksu Üçtaş altın madalya için mücadele verecek.

Beş yaşında jimnastik yapmaya başlayan Üçtaş “Başbakanımız madalya istedi. Bende elimden geleni yapıp ülkeme madalya getirmeye çalışacağım” dedi. Üçtaş profesyonel sporcu olarak Gaziantep’te imkânların ve tesislerin yetersizliği yüzünden Bolu’ya taşınmıştı.

Türk jimnastik tarihinde birçok ilke imza atan Üçtaş, önce 2010’da Dünya Şampiyonası’na katılan ilk bayan sporcu olarak tarihe geçti. Üçtaş, burada yer hareketlerinde bronz madalya kazandı. Daha sonra Çek Cumhuriyeti’ndeki Dünya Kupası’nda yer hareketlerinde altın, denge aleti ve atlama beygirinde ise gümüş olmak üzere üç madalyayı boynuna takmıştı. Şimdide olimpiyat oyunlarına katılma başarısı elde eden ilk ve tek sporcu olarak tarihe geçti.

BAŞBAKAN GÖKSU’DAN MADALYA İSTEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk jimnastik tarihinde olimpiyatlara katılma hakkı elde eden ilk ve tek jimnastikçimiz Göksu Üçtaş’tan madalya istedi.

Milli jimnastikçi Göksu Üçtaş, Dolmabahçe Sarayı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üçtaş’a çeşitli hediyeler verirken Londra’dan madalya ile dönmesini istedi.

2012 Londra Olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil eden ilk ve tek jimnastikçimiz Göksu Üçtaş, “Jimnastik branşında birçok ilke imza atmanın gururunu yaşıyorum. İnşallah Londra’dan da madalya ile döneceğim” dedi.

BAŞBAKAN GÖKSU’DAN MADALYA İSTEDİBOLU’DA RUSLAR TARAFINDAN KURULAN OKULA GİTTİ

Türk jimnastik tarihinde birçok ilke imza atan Üçtaş, 1990 yılında Gaziantep’in Gaziler caddesindeki bir Antep evinde dünyaya geldi. Göksu 5 yaşına geldiğinde komşularının teşviki ile Gaziantep Gençlik ve Spor il Müdürlüğünün Jimnastik kurslarına başladı. Burada 5 ay kadar çalışan Üçtaş, yaptığı esnek ve zarif hareketlerle antrenörlerin dikkatini çekti. Antrenör Yalçın Titiz, Gaziantep’te imkânların çok kısıtlı olduğunuzu, yeteri kadar çalışma tesisinin ve malzemelerinin bulunmadığını bu yüzdende Gaziantep’te iyi bir jimnastik eğitimi alınamayacağını düşünüyordu. Bu yüzden’de Göksu’nun Bolu’da Ruslar tarafından kurulan jimnastik okuluna gitmesini istiyordu.

BAŞARIYA GİDEN ZORLU MÜCADELE

Jimnastik antrenörü Titiz’in düşüncelerini dikkate alan anne ve baba kızları Göksu’yu alarak Bolu Kamp Eğitim Merkezi’ne götürdüler. Burada boy, kilo, kemik yapısı, esneklik gibi bazı testler yapıldı. Yaptığı çeşitli jimnastik gösterileri ile de buradaki yabancı antrenörlerin dikkatini çekti. Burada yaklaşık 2 aylık deneme sürecinden sonra yatılı okula kabul edildi. O yıl yani 1995 yılında  Bolu Kamp Eğitim Merkezi’ndeki yatılı jimnastik okuluna öğrenci olarak tek Göksu alındı.Kızlarının yalnız başına yaşamasına dayanamayan annesi ve memur olan babası  tayin isteyerek 1996 yılında  Bolu’ya yerleştiler. Bugüne kadar girdiği ulusal ve uluslar arası yarışmalarda 80’e yakın madalya kazanan Üçtaş,  2010’da Dünya Şampiyonası’na katılan ilk bayan sporcu olarak tarihe geçti. Üçtaş, burada yer hareketlerinde bronz madalya kazandı. Daha sonra Çek Cumhuriyeti’ndeki Dünya Kupası’nda yer hareketlerinde altın, denge aleti ve atlama beygirinde ise gümüş olmak üzere üç madalyayı boynuna takmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAŞBAKAN GÖKSU’DAN MADALYA İSTEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin