BAŞBAKAN, MEHDİ VE EMİRA’NIN NİŞAN YÜZÜKLERİNİ TAKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAŞBAKAN, MEHDİ VE EMİRA’NIN NİŞAN YÜZÜKLERİNİ TAKTIBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’in Nizip ilçesinde vatandaşlara seslendikten sonra mülteci kampına geçti. Esad zulmüne karşı direnen Suriye halkının yanındayız diyen Başbakan, “Suriye halkı bir diktatöre karşı haklarını geri alma mücadelesini veriyor” dedi.

Uzun süre Başbakan’ın kampa gelmesini bekleyen Suriyeliler Türkiye’ye kendilerine verdiği destekten dolayı sık sık slogan attı.

Başbakan, Suriyelilere, “Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” diyerek “Bu topraklar, sizin kardeşlerinizin topraklarıdır. Siz, kardeşlerinizin yurdunda kendi evinizdesiniz.” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Suriye halkı insanca yaşamanın, barışı her yerde, her şartta yaşamanın özlemi içerisinde! Bu özlemi duyanlara terörist muamelesi yapmak, onları terörist olarak görmek hiçbir izahı olmayan yaklaşım tarzıdır. Suriye halkı bir zulme karşı direniyor, Suriye halkı bir diktatöre karşı haklarını geri alma mücadelesini veriyor”

BAŞBAKAN, MEHDİ VE EMİRA’NIN NİŞAN YÜZÜKLERİNİ TAKTIDİRENİŞÇİLERE TERÖRİST DİYEMEZSİNİZ

Ekmeğimizi, çadırımızı, battaniyemizi sizlerle paylaşıyor olmanın iftiharı içindeyiz. Allah’ın izniyle bu sıkıntılı günler geçecek. Biz Suriye’nin gün ve gün zafere doğru ilerlediğini görüyoruz. Kahraman Suriye halkının namusu için, şerefi için, istiklali, hürriyeti ve istikbali için ortaya koyduğu direnişten en az sizler kadar gurur duyuyoruz. Bu haklı mücadeleniz, bugün ya da yarın belki yarından da yakın zafere ulaşacaktır. Özgürlük mücadelesini veren Suriye’de haklarını alma mücadelesi veren, istiklaline kavuşma mücadelesi veren, Suriye’nin kendi halkına, bu direnişçilerine terörist diyen Suriye rejiminin dalkavukları devlet terörü estiriyor. Kardeşlerim hüzünlenmeyin, yeis içinde olmayın. Sabredecek ve sabrın sonunda inşallah selamete kavuşacaksınız. Ne yazık ki oğul Esad, baba Esad’in zulmünü, onun katliamlarını geride bıraktı. Oğul Esad, kendi halkına zulmetmekte babasını kat ve kat geçti. O sadece Hama, Humus’ta zulmetti. Oğul Esad, Suriye’nin tamamında zulmediyor. Baba Esad, bu dünyada hesap vermeden hesabını ahirete taşıdı. Ama inşallah oğul Esad, Suriye halkı karşısında Suriye halkının adaleti karşısında er ya da geç hesaba çekilecektir. Şam’daki gayri meşru rejim, Suriye’nin işgal altındaki toprakları için bir kez olsun mertçe tavır sergileyemedi. Düşmanlarına karşı mertçe karşı duramayanlar, şimdi kendi halklarına karşı namertçe zulüm sergiliyor. Hiç bir zulüm ebedi olmaz. Kalıcı olmaz. Er ya da geç bu zulüm sona erecek. Bu zulmün hesabı Suriye halkı ve Hak tarafından sorulacaktır. Milletçe dualarımız sizinle. Milletçe kalbimiz sizinle. Hüzünlenmeyin, mahzun olmayın, muhakkak Allah bizimledir” dedi.

Konuşması, sık sık Suriyeli sığınmacıların Arapça tezahüratlarıyla kesilen Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan sonra çadırları gezdi.

EMİRA’YA ALTIN TAKTI

Başbakan Erdoğan, Nizip mülteci kampında Mehdi Şami ve Emira Haccı isimli iki Suriyeli gencin nişan yüzüklerini taktı. Kampta tanışarak birbirlerine âşık olan iki gencin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Savaşın bir an evvel bitmesini dileyen Haccı, “Memleketimize dönerek orada evlenmek istiyoruz” dedi. Genç çifte cumhuriyet altını takan Başbakan, Suriyelilerle sohbet edip, kampta kalan çocuklara da hediyeler dağıttı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAŞBAKAN, MEHDİ VE EMİRA’NIN NİŞAN YÜZÜKLERİNİ TAKTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin