BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN,SUCUK YAPTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN,SUCUK YAPTIBaşbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Genel Koordinatörlüğünü Gaziantep’in Kültür Elçisi Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan’ın yaptığı 2. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali’ni sucuk yaparak başlattı.

2. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivalinin açılışını yapmak üzere Şirahan’a gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve beraberindeki heyet İpekyolu üzerinde bulunan en büyük kervansaray olma özelliği bulunan ve bugün otel olarak hizmet veren Şirehan Otel’i Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan eşliğinde gezdi. Öztan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a, Şirehan Otel’in tarihi hakkında bilgi vererek hanı aslına uygun restore ettirdiklerini ve dünyaya tanıtmak için birçok proje yürüttüklerini söyledi. Şirehan Otel’i gezen Akdoğan daha sonra festival tanıtım programına katılarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. 2. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali’ne eşlik eden Akdoğan, sucuk yaparak festivalin startını verdi.

2. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali’ne Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın yanı sıra Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Başkanı Eyüp Bartık, Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan, yerli ve yabancı basın mensuplarıyla çok sayıda davetli katıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN,SUCUK YAPTIFestival öncesi açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Akdoğan konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:

“Doğrusu böyle bir mekânda bulunmaktan böyle bir programın açılışını yapmaktan büyük bir keyif aldığımı ve memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Gerçekten Şirehan çok otantik bir yapı olmuş. İnce işçiliğine kadar bütün detaylar çok iyi düşünülmüş taş duvarından, kilimlerine, halısına kadar. Bu tür mekânların yaşatılması başlı başına sosyal bir projedir. Bir ticaret hane olmasının ötesinde bunu sosyal sorumluk projesi olarak görmek lazım. Tarihi dokunun korunması sosyal dokunun korunması, kültürel dokunun korunması bunlar iç içe geçmiş konulardır. Bu tür tarihi dokuların belediyemiz tarafından korunması öz Gaziantep’in ortaya çıkartılması önem taşıyor. Bu otelin yapılması ve diğer etkinliklere imza atan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziantep yeme içme sektör olarak başarılı ama büyük bir keyif alarak bu işi yaptıklarını biliyoruz. Bu da önemli eskiden yeme içmesini beceremeyenlere kız vermezlermiş. Gaziantepliler bu işi yaparken keyif alıyorlar, izleyenler de keyif alıyorlar ve bu teşvik unsuru bile olabiliyor.”

Suriyeli göçmenler meselesinde Gazianteplilerin misafirperver olduklarını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Gazianteplilerin, Suriyeli göçmenler meselesinde de biz bunu gördük. Bir sektör olarak bir ticaret olarak bir kültürün yaşatılması olarak bu işi yapmaları kadar ne kadar gönüllerinin zengin olduğunu ne kadar ikram perver olduklarını ne kadar alicenap olduklarını gördük. Bu büyük bir devlet. Bu büyük bir millet olmanın hasretidir gereğidir. Gaziantep’in güzel insanları bu alicenap tavrı fazlasıyla ortaya koymuşlardır” dedi.

Festival hakkında bilgiler veren Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, katılımlarından dolayı Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a teşekkür ederek şu açıklamada bulundu:

“Geçmişte bu han yapılırken vergiler toplanmış ama yeterli olmayınca o zamanın valisi kimler para vermemişse onları bu hanın yapımında çalışmasını söylemiş ve vergi vermeyen özürlülerin ise bu hanın yapımında dua etmesini istemiş. Yani kimin parası kiminin duası kiminin emeğiyle yapılmıştır. Bunun için çok özel bir handır. Uzun yıllardır ipek yolu üzerinde en büyük kervansaray olma özelliği taşıyor bu han. Uzun yıllar kervansaray olarak hizmet verdikten sonra Şirehan olarak hizmete giriyor. Daha sonra bura bir yangın geçiriyor ve o zamanın belediyesi tarafından tekrar restore edilerek yapmış işlet modeliyle iki şirkete veriliyor. Sonra burayı ben aldım. Gaziantep’e hizmet için yatırım da bulundum. Ve isminin yaşaması içinde adını Şirehan koydum. Gastronomi turizmi dünya turizmin deki payı yüzde 30’dur. Hiç de küçümsenmeyecek bir rakamdır. Bunun için yakın dostum Ahmet Ümit’le birlikte bu festivali organize ederek Gaziantep’i hem yemeklerinde hem de şireyi bütün dünyaya tanıtmak istedik. Bugün dünyanın birçok ülkesinden gurmeler ve basın mensupları yanında Türkiye’nin dört bir yanından tanıtım çalışmalarımıza destek olmak için basın mensuplarımızı da ağırlıyoruz.”

Festivaller sayesinde kültürlerin yaşatıldığını belirten Gaziantep Valisi Erdal Ata, “Gaziantep’imiz sanayideki gösterdiği hızlı gelişme sonucu bir takım yöresel kültürlerimizden olan bu tür şeyleri unutmaya yüz tutmuştu. Ama bu festivaller sayesinde tekrar kamuoyu ve basının gündemine gelmeye başladı. İnanıyorum ki buradaki bu etkinlikler Gaziantep’in tarihten beri süre gelen bu kültürünü yaşatacak. Ve ilimizden yeniden tanıtımına önemli katkıda bulunacaklar” diye konuştu.

Gaziantep’in acıda ve tatlıda çok iddialı olduğun ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gazi şehrimizin en büyük özelliği İpekyolu bugün içinde bulunduğumuz han, hamamlar, kervansaraylar, tarih boyunca bütün medeniyetler burada en zengin dönemini yaşamış. Ticarete gelen burada alış verişe gelen herkes kendi kültürünü oluşturmuş bu gördüğünüz Mezopotamya ve ak denizin bereketiyle birleşince muhteşem bir zenginlik oluşturulmuş. Gazi şehrimizin en büyük özelliği acıda ve tatlıda da çok iddialıyız” diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a Şirehan’ın temsili anahtarını ve yeni yazdığı Gurme Kent Gaziantep adlı iki ciltlik kitabını verdi. Törenin ardından Sahan Şire Meydanına giden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve açılışa katılan konuklar şire kazanının başına geçerek şirenin yapımı hakkında bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri ve konuklar kazanlarda kaynatılan şireye önceden hazırlanan ve ipler üzerinde bulunan ceviz ve fıstığı bandırarak sucuk yaptı. Festival etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep yemeklerinin tanıtımı içinde birçok çalışma yürütülecek. Festival 28 Eylül Pazar akşamına kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN,SUCUK YAPTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin