Başbakan yardımcısı Türkeş Gaziantep’te

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

tugrul-turkes-gaziantepBaşbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti.

Şahin, ziyarette, şehir olarak çok hassas ve önemli bir dönemden geçildiğini söyledi.

İşbirliği ve güç birliği içerisinde, şehrin rekabet gücünü artırarak, şehirler yarışında kentin ekonomisini kuvvetlendirmek, kalkınmasını da artırmak için yerel yöneticiler olarak büyük bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Çünkü artık kalkınma, demokrasi yerelde başlıyor. Yeni dünya, yeni Türkiye bu anlayışla şekilleniyor, büyüyor. Biz de arkadaşlarımızla birlikte şehrimizin hem kültürel, tarihi, gelenekten geleceğe giden gücünü artırma noktasındaki gücünü uluslararası boyuta taşımak için önemli çalışmalar yapıyoruz. En son biliyorsunuz gastonomide UNESCO’nun onayını aldık ve dünyanın 8’inci mutafağı tescillendi. Kendi dalımızda Nobelimizi aldık. Şimdi hakkettiğimiz ikinci Nobel, ensar-muhacir noktasında dünyaya örnek bir ev sahipliği yaptık. O dalda da Nobeli hakediyor şehrimiz.”

Başbakan yardımcısı Türkeş Gaziantep'te

Gaziantep’in hükümetin koyduğu 2023-2071 vizyonuna en yakın şehirlerden birtanesi olduğunu aktaran Şahin, kentin sanayi, ticaret, turizm ve kültür noktasında da önemli ev sahiplikleri yaptığına işaret etti.

Başbakan Yardımcısı Türkeş de Başbakan Yardımcısı olarak Anadolu’ya ilk ziyaretine Gaziantep ile başladığını belirterek, şehrin gastronomide UNESCO onayını almasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Gaziantep’in bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Tükeş, “Tabi 1358 metrelik sınırımızda ateşin yanıyor olması, hem Irak’da hem de Suriye’de yaşananlar sebebiyle sıkıntıların olduğu aşikar. Ama çok şükür Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir ve bizde siyasi iktidar olarak problemleri çözmek üzere elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Vali Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri esnasında Yerlikaya’nın brifing verdiğini anlatan Türkeş, değinilen konuların üzerinde duracaklarını ve takipçisi olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Şahin ve Türkeş, hediye takdiminde bulundular.

Ziyarete, Vali Ali Yerlikaya ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de yer aldılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başbakan yardımcısı Türkeş Gaziantep’te

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin