Başbakan Yıldırım, “Emareler DEAŞ’ ı işaret ediyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Binali Yıldırım; İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

3 Canlı bombanın ateş açtıktan sonra kendilerini patlattığı yönünde bulguların olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “amacı hedefi ne olursa olsun, hangi cenaptan gelirse gelsin ülkemiz bu saldırılara karşı koyacak güçtedir” dedi.

Başbakan Yıldırım basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir yaralılar bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Terörün küresel bir tehdit olduğu bu saldırıyla açıkça ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir” dedi.

“KOMŞULARIMIZLA NORMALLEŞME SÜRECİNİN BAŞLADIĞI ANDA GERÇEKLEŞTİRİLEN SALDIRI MANİDARDIR”

Yıldırım,  saldırının zamanlamasının manidar olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizin bölücü terör örgütü ile amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı anda böylesine alçakça bir terör eyleminin gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülküleri bütün milletleri tehdit eden küresel bir olaydır. Terörle mücadele küresel ölçekte karşılıklı işbirliği ile sürdürülmelidir. Amacı hedefi ne olursa olsun, hangi cenaptan gelirse gelsin ülkemiz bu saldırılara karşı koyacak güçtedir.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım basın açıklamasını ardından Bakırköy Sadi Konuk Hastanesine yaralıları ziyaret etmek için hareket etti.

Hastaneye giderken havalimanı taksi durağını da ziyaret eden Yıldırım taksicilere baş sağlığı diledi. Saldırıda, taksicilerin ifadesine göre 4 taksi şoförü hayatını kaybetti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başbakan Yıldırım, “Emareler DEAŞ’ ı işaret ediyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin