Başbuğ, “TSK’nın tarihine kara leke sürdüler”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir grup askerin darbe girişimini değerlendiren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “Bunun yapanlar asker değil, teröristtir” değerlendirmesinde bulundu.

Dün akşam darbe girişiminin önlenmesinin ardında bugün eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ yaptığı açıklamada 15 Temmuz 2016 gecesinin en korkunç gece olduğunu söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Başbuğ, “Türkiye’nin ve TSK’nın tarihine bir kara leke sürdüler” diyerek darbe girişimizi lanetledi.
Başbuğ, 15 Temmuz 2016 gecesinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin hep beraber yaşanılan en korkunç gecelerden biri olduğunu belirterek, “Yaşanan darbe kalkışımını, girişimini bu hareketi ve bu harekete katılanları lanetliyorum. Onlar Türkiye’nin ve TSK’nın tarihine bir kara leke sürdüler.” diye konuştu.
Kendi meclisini bombalayan ve kendi halkına ateş açanların, Türk askeri olamadığını ifade eden Başbuğ, “Bunlar birilerinden, bir yerlerden emir alan teröristlerdir. Belki de bu olayda sevindiğimiz önemli noktalardan bir tanesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük çoğunluğunun dün gece yaşanan olaylar karşısında gösterdiği davranış ile başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar olmak üzere, demokrasinin yanında yer aldılar. Bu nedenle hepsini yürekten kutluyorum.” ifadesini kullandı.

NTV

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başbuğ, “TSK’nın tarihine kara leke sürdüler”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin