BASIN EMNİYET MENSUPLARI İLE BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BASIN EMNİYET MENSUPLARI İLE BULUŞTUBasın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Devletten Millete Basın Yayın Köprüsü” projesinin 3. toplantısı Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ile Bilge Kağan’ın sunumu ile gerçekleştirildi.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu “ Devletten Millete Basın Yayın Köprüsü” projesi kapsamında Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürleri ve Gaziantep medya mensupları bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Bahriye Üçok Salonunda düzenlenen toplantıya, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ertan Koska, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde görevli üst düzey emniyet amirleri ile ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ertan Koska, hedeflerinden bahsederek, “Kurum ve kuruluşların halka tanıtılması, görev ve vazifeleri konusunda basın ve yayın aracılığıyla bilgilendirilmesini amaçlayan çalışmamızın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için projenin büyük ortağı olarak kabul ettiğimiz siz basın ve yayın mensuplarının katılımıyla “Devletten Millete Basın Yayın Köprüsü’nün üçüncü toplantısını Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tanıtımı ile yapıyoruz. Herkese katılımlarından dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

BASIN EMNİYET MENSUPLARI İLE BULUŞTU

Koska, “Gaziantep’te 104 tane sarı basın kartı, 25 tane de sürekli basın kartı taşıyan gazetecimiz, muhabirimiz mevcut. Daha önce internet üzerinden yapmış olduğumuz basın kartı müracaatları neticesinde şuanda bize ulaşan basın kartı 57 tane, sürekli basın arktı olarak ta 11 tane basın kartı var bilgisini de basın mensupları ile paylaştı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü birimleri Bilge Kağan’ın yaptığı sunumla basın mensuplarına tanıtıldı. Yapılan sunumun ardından İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve şube müdürleri basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

NARKOTİK SUÇLARINDA CAPTAGON BAŞI ÇEKİYOR

NARKOTİK suçlarında ele geçirilen maddelerin başında 53.821 adet olmak üzere captagon geliyor. Mali kaçakçılık suçlarının başında sahte para gelirken çay, cep telefonu, akaryakıt ve sigara diğer mali kaçak suçları arasında yer alıyor. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda Türkiye sıralamasında Gaziantep 20.sırada yer alırken mali kaçakçılık suçlarında sahte para basımının ilk sırada olması dikkatlerden kaçmadı.

SURİYELİLER CEZA ÖDEMİYOR

Bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, trafik konusunda şehirde zaman zaman aksamalar yaşanıyor fakat trafik denetimleri dünya istatistiklerine göre trafiği % 10-12 oranında etkilemektedir. Suriyelilere trafik cezası kesiyor musunuz sorusuna ise Aydın, Şehrimizde yaşayan Suriyeli sürücülere trafik cezası uyguluyoruz fakat cezalar kanun çerçevesinde Suriye hükümetinden tahsil edilmesi gerektiğinden şu an bu mümkün olmuyor cevabını verdi. Aydın,  Aktoprak’ta da bir polis okulu yapılacağını ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in bu konuda çalışmaları olduğunu ifade ederek,  Mevcut okulun 500 öğrenci kapasiteli olduğunu ancak yeni yapılacak okulda ise kapasitesinin arttırılması konusunda bazı çalışmaların yapıldığını söyledi.

TRAFİK KÜLTÜR MESELESİDİR

Gazetecilerin Gaziantep trafiği ile ilgili soruları yanıtlayan Trafik Şube Müdürü, “Trafik bir kültür meselesi trafik bir bütün ve eğitim şart” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Trafik unsurunu Anaokullarından başlamak kaydı ile yaşam biçimi haline getirmeliyiz. 1 yıl içerisinde 9 proje yaptık. Sizleri de bu projelere davet ediyoruz. Bazı alışkanlıklarımızı kaybetmemiz biraz zor. Hem yayalara hem de araç sürücülerine zaman zaman ceza kesiliyor. Fakat sürücülerin şunu iyi bilmesi gerekiyor. Şehir içinde hız 50’dir. Sadece otomobillerin hız sınırı 70’tir. Park yasaklarına toplanan üst düzey bir komisyon karar veriliyor ve trafiğin yoğunluğu göz önünde bulundurularak kara veriliyor. Park sorunu vardır fakat bu konuda çalışmalar olduğunu biliyoruz. Kurallara uyulmadığı zaman ceza kesmek zorundayız ”dedi.

ÇOCUKLARIN SUÇA KARIŞMASINDA  %6 ARTIŞ GÖZLEMLENİYOR

Çocuk Şube Müdürü Attila Aksoy ise çocukların suça karışımında Nisan ayı sonu itibarı ile %6 oranında artış gözlemlendiğini belirterek çalışmalarından bahsetti. Aksoy  “Geçen yıla oranla % 6lık bir artış olmasına rağmen biz bu konuda birçok proje ile çocukların suça karışmalarını önlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Geçen yıl adli mercilere sevk ettiğimiz 3080 çocuğun 180 tanesi tutuklandı. “ Yarınlara Umut Projesi” madde bağımlısı ve risk altında bulunan çocuklarla yapmış olduğumuz bir proje bu ile 20 çocuğumuzu İşkur ve sanayi odamızla birlikte iş imkânı sağladık. Sportif faaliyetlere özendirme amacı ile 10 çocuğumuza yüzme dersleri verildi. Gençlik Hizmetleri ve spor müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu proje devam edecek.  10 çocuğumuzda yine barınma evimizde barındırılıyor.  Sanayinin değişik kuruluşlarında çalışıyor. Sabah işe giderken ve dönüşte kiraladığımız araçla bir polis tarafından ulaşımı sağlanıyor. Hafta sonu evlerine gidebiliyorlar. Terapistler aracılığı ile toplumsal hayata uyum ve adaptasyonları ile ilgi çalışmalarımız devam ediyor. “Eğitimini aksatma geleceğini karatma” projesini Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürdürmekteyiz. Bu proje kapsamında mazeretsiz sürekli devamsızlık yapan öğrencilerimizin listesi aldık. 3011 öğrencimizin devamsızlık yüzünden okula gitmediğini tespit ettik. Hepsini ziyaret imkânımız olmadığı için 3 pilot okul seçtik. Bu 3 okulda devamsızlık yapan 403 öğrencinin aileleri ile birebir görüşme fırsatımız oldu. Kaymakamlığımızdan 1 sosyolog, okul idaresinden bir personel ve rehber öğretmen, toplum destekli polis ve çocuk şubeden 1’er polis ile beş kişi evleri gezdik. %23 bir başarı ile yani 93 ‘ünün okula gitmesini sağladık. Bu projemiz önümüzdeki günlerde de devam edecek” dedi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nün zor bir iş yaptığına değinen basın mensupları 2 milyon nüfuslu bir şehirde suç oranın en aza indirilmesinde büyük çaba sarf eden polislerimize teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BASIN EMNİYET MENSUPLARI İLE BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin