BASIN GÜNÜNÜ KUTLAYAMIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BASIN GÜNÜNÜ KUTLAYAMIYORCHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada “Böyle günler kutlanmak içindir. Ancak ne yazık ki günümüz Türkiye’sinde pek çok anlamlı günde olduğu gibi bu günde de bir kutlama havası göremiyoruz. Basın bu anlamlı gününü kutlayamıyor” dedi.

Peri açıklamasında “AKP iktidarı döneminde 100’den fazla gazeteci cezaevi ile tanıştı. Basılmamış kitaplar, yazılmamış fikirler cezalandırıldı. Gazetecilere açılan davaların sayısı 10 bini geçti. Basına uygulanan sansür artık tamamen otosansüre dönüştü. Tutuklu gazeteciler terörist, tacizci gibi yakıştırmalar ve basın kartı bile yok lafları ile sansürcü zihniyet gizlenmeye çalışıldı.

Gazete kapatma, yayın durdurma gibi çağ dışı uygulamalar giderek yaygınlaşıyor. Medya patronlarına baskı yapılarak gazeteciler, köşe yazarları işinden ediliyor.

212 sayılı yasa pratikte hiç uygulanmıyor. Gazetecilerin özlük hakları yok edildi. Yıpranma payları kaldırıldı.

Resmi ilanlar özellikle yerel basına karşı bir silah olarak kullanılıyor. Teknolojik gelişim ve ilermenin gereği olarak resmi ilanlardan faydalanması gerektiğini düşündüğümüz televizyonlar ve internet siteleri ile ilgili hiç bir gelişme ve çaba yok. Ülkemizin haberleşme ağının ana damarları olan yerel basın resmi ilan silahı ile ya yandaşlaşmaya ya da sesini kesmeye zorlanıyor.

İktidar kendisini eleştiren bir medya istemiyor. Ayak direyeni yok ediyor.

Bu şartlar altında görev yapan basın mensuplarımızın iç huzuru ile ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nu kutlamasını beklemek elbetteki hayaldir.

Gerçek anlamda özgür ve bağımsız gazeteciliğin yapılabileceği günler elbette ki CHP iktidarı ile gelecektir. Tüm olumsuz koşullara rağmen demokrasimizin vazgeçilmezi olan basınımızın ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BASIN GÜNÜNÜ KUTLAYAMIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin