Başkan Arıkan, “Kadınlar Günü, kadının erkeğe karşı mücadele günü değildir”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi Başkanı İslim Arıkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Arıkan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gündür” diyerek  Kadınlar Gününün, kadının erkeğe karşı mücadelesinin günü olmadığını belirtti.

Arıkan Mesajında:

“İster kariyer yapsın, ister evinin ailesinin işleri ile meşgul olsun, ister ikisini birlikte yürütsün, yeter ki kişi isteyerek yapsın, kadınlarımıza bu ortam sağlansın. Çünkü bunlar birbiri ile çatışan konular değillerdir.

Başkan Arıkan, "Kadınlar Günü, kadının erkeğe karşı mücadele günü değildir"

Kadınlarımızın her geçen gün gittikçe güçlenerek, hayatın içinde çok daha fazla yer almaya başladığını memnuniyetle görüyoruz.

Dengeleri değiştirebilecek, kitleleri yönlendirebilecek, saygı duyulan birçok ilim insanı, hayırsever, yardımsever kadınlarımız bulunmaktadır. İş dünyasında, siyasette, STK’larda, sanat dünyasında başarılara imza atmış birçok rol model kadınlarımız bulunmaktadır.

Evet, kadın- erkek arasında farklılıklar vardır ama farklılıkları ayrıcalık ve üstünlük olarak algılamak doğru değildir. Bu farklılıklar denge unsurudur. Kadın ve erkek bir bütünün iki eşit yarısıdır. Aynı işi yapanlara eşit ücret, insanca muamele talepleri son derece insani bir taleptir.

Teknoloji çağında, dijital dünyanın hakim olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Kas gücünün yerini, bilgi gücü almıştır. Gücün ana kaynağının bilgi olduğu bir ortamda, kadın ve erkeğin birçok başarılı çalışmalarına şahitlik ediyoruz. Dijital dünya ile kadın ve erkeğin eşit değerlendirildiğine şahit olacağız.

Ülkemizde değişimleri görüyoruz. Son dönemlerde girişimcilik destekleri, mikro krediler, siyasi kontenjan, yönetim kurulu kontenjanları gibi eşitliği sağlamak adına pozitif ayırımcılığın sağlanmasını önemli buluyoruz. Aslında pozitif ayırımcılık da kadının güçsüzlüğünü tescil eden bir düşüncedir ancak bu bir geçiş formülü olarak görülebilir. Esas olan kadının başarmasını engelleyen faktörleri ortadan kaldırmaktır. Bu yapıldığı takdirde zaten pozitif ayırımcılığa gerek kalmayacaktır.

Ancak Ülkemizde, maalesef erkek çocukları ile kız çocuklarının yetiştirilmesinde büyük bir eşitsizlik devam etmektedir. Erkeklere alabildiğince özgürlük sağlanırken, kız çocuklarına ise engel konulmaktadır. Ve bunu maalesef çoğunlukla Anneler yapmaktadır. Çocuk bu baskılı ortamda yetişince, bu kültürel yapıya teslim olmakta ve özgüvenini kaybetmekte, hedeflerine ulaşamamaktadır. Okur yazarlık oranının artması, eşit eğitim hakları ile bu sorunun çözüleceğine de inanıyoruz.

Yasalar yeterli olmasına rağmen, Ülkemizde maalesef kadına yönelik şiddet konusunda da kötü bir imaj bulunmaktadır. Bunu aşmak için zihniyet dönüşümüne ihtiyaç vardır.

Tarih boyunca Osmanlı kadını da, Cumhuriyet kadını da zor şartlar altında mücadele etmiş, özverilerle tarihteki sayfalarda yerini almıştır. Bugünün Türkiye’sinde de durum farklı değildir” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Arıkan, “Kadınlar Günü, kadının erkeğe karşı mücadele günü değildir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin