Başkan Kılıç’tan 25 Aralık mesajı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gaziantep’in milli mücadele döneminde Antep Savunması’nda nüfusunun 4’te 1’ini şehit verdiğini ve sağ kalanların da tamamının gazi olduğunu hatırlatan Başkan Kılıç, mesajında şunları söyledi:

“Antep’in Milli Mücadele döneminde on ay dokuz gün içerisinde verdiği şehit sayısı 6.317 dir. Yani şehrin yüzde 25 ‘i, farklı bir ifadeyle dört kişiden biri şehit olmuş, sağ kalanların tamamı gazi olmuştur.

Bu yüce mücadelenin nişanesi olarak Antep’e Gazilik unvanı verilmiş; bir ulusun kahramanı olan ve aynı unvanın da sahibi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, nüfusunu Gaziantep’e aldırarak, Anteplilerle hemşeri olarak, onları onure etmiştir.

Aslında Antep’ in tamamı gazi ve tam 6.317 kişide şehit olmuştu. Bunların isimlerini tek tek sayamayacağımızdan hepsini minnet duygularımızla ve rahmetle anıyoruz. Antep Savunması Türk Tarihine çok önemli kahramanları da kazandırmıştır; Şehit Kamil, Şehit Şahin, Karayılan, Özdemir Bey gibi isimler ölümsüzlerden birkaçıdır. Gaziantep Savunması eşine tarihte bir daha rastlanmayan bir destandır. Açık bir kentin bu şanlı savunması, yalnız Türklerin değil, bütün insanlık dünyasının hayret, takdir ve hürmetini kazanmıştır. Bu büyük zaferin 96. Yıldönümünde tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Kılıç’tan 25 Aralık mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin