Başkan Nakıboğlu, “Soykırım kararı alanlar geçmişine baksınlar”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

osbuk-nakıbogluOSBÜK Genel Kurulu’nda konuşan OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Almanya Parlamentosu katliam örnekleri görmek istiyorsa ahlaken ve hukuken önce kendi geçmişine dikkatle bakmalıdır. Bizim tarihimizde utanılacak hiçbir iş yoktur.Bu yanlış karar biran önce düzeltilmelidir” dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) 14. Olağan Genel Kurulu toplantısı, Ankara Sanayi Odası 1. OSB Bölge Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’in yanı sıra tüm OSB’lerin yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel kurul temsilcileri katıldı.
OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, açılışta yaptığı konuşmada, OSB’lerin sorunlarına ve taleplerine çözüm olacaklarını söyledi. Nakıboğlu, “Değerli ve nitelikli kadrolarımızla sizlerle birlikte daha da büyüyen daha da gelişen, sözü her alanda dinlenen daha da güçlü bir OSBÜK olma noktasında emek ve çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi.
Yeni seçilen Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet’i ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü tebrik eden Nakıboğlu, önceki Bakan Fikri Işık’a da yaptığı önemli çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.
                   

SOYKIRIM KARARINI KINIYORUZ

Tarih bilimiyle ilgili kararı parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir mesele olduğunu ifade eden  Başkan Nakıboğlu, “Almanya Parlamentosu katliam örnekleri görmek istiyorsa ahlaken ve hukuken önce kendi geçmişine dikkatle bakmalıdır. Bizim tarihimizde utanılacak hiçbir iş yoktur. Bizim tarihimizde övünecek sayfalar var. Almanya  Parlamentosu’nun çarpıtılmış ve mesnetsiz bir takım iddiaları soykırım olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya Parlamentosu’nun, Türkiye’nin tarihi ile ilgili bilgi sahibi olmadan böyle bir karar almalarını şiddetle kınıyoruz. Alman yargı makamlarının bu yanlış kararı düzelteceğini umuyor ve bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
OSB’LER ÜRETİYOR TÜRKİYE BÜYÜYOR

OSB ruhu ve bilincinin yerleşmesi, gelişmesi ve sanayicilerin sorunlarına çözüm yollarının bulunması yönündeki çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Başkan Nakıboğlu, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve en başarılı sosyo-ekonomik projelerinden birisi olarak nitelendirilen OSB’lerde bugün 50 bin sanayi tesisinde 1 milyon 750 binden fazla istihdam sağlanmaktadır. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağı öngörülmektedir. Bu sebeple gururla diyoruz ki OSB’ler üretiyor, Türkiye büyüyor.”

 

İHRACAT RAKAMLARI SEVİNDİRİCİ

Mayıs ayı ihracat rakamlarının sevindirici olduğunu ve 2016 yılının geri kalan kısmı için de ümit verdiğini söyleyen OSBÜK Başkanı Nakıboğlu “Ekonomimiz günden güne iyiye gidiyor. ihracatımız mayıs ayında yükselişe geçti. Geçen yıl sonunda ihracattaki gerilemenin sebebi avro-dolar paritesidir. 2016’nın ilk aylarında da avro-dolar paritesinin etkisi kendini bir miktar hissettirmeye devam etti. Ocak-Mayıs 2016 döneminde, dolar bazında yüzde 6,5 oranında bir gerileme olsa da kilogram bazında Türkiye ihracatının yüzde 5,3 oranında arttığını görüyoruz. O yüzden mayıs ayı ihracat rakamları sevindirici. Önümüzdeki dönemlerde bunun artmasını umut ediyoruz. Bizler de sanayiciler olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” şeklide konuştu.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Nakıboğlu, “Soykırım kararı alanlar geçmişine baksınlar”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin