Başkan Şahin, çocuklara hayvan sevgisini anlattı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’nde ilköğretim çocukları ile birlikte etkinlige katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada bulunan yeni doğan köpek ve şempanze yavrularına özel ilgi gösterdi.

Türkiye’nin en çok ziyaretçisi olan hayvanat bahçesinde (2 milyon 850 bin) büyük bir emek ve gayretin bulunduğunu belirten Şahin, hepsinden önemli büyük bir sevginin bulunduğunu söyledi. Bu sevgiyi çocuklara aşılamak gerektiğini ifade eden Şahin, “Bu etkinliği bunu için yaptık. Çünkü herşey sevgiyle başlıyor. Hayat sevgiyle başlıyor. Hayvanı ve doğayı sevmeyen hayatı sevemez. İnsanı sevmeyen hayatı sevemez. Dolaysıyla annesi ve babası olmayan bu hayvanları da korumak bizim görevimiz” dedi.

Gaziantep’in hayvan dostu bir kent olduğunu, bölgenin hayvanat bahçesi konumunda olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Şahin, herşeyin para pul olmadığını ve işini seven bir ekip ile çalışmanın verdiği bir sonuç olduğunu kaydetti.

Hayvansever kurumları ile yakın çalıştıklarını ve bölgedeki tüm hayvanlar ile ilgili arama, kurtama ve bakım ekibi oluşturduklarını aktaran Şahin, tüm ilçelerde de “hayvan barınma noktaları” kurduklarını belirtti.

Başkan Şahin, çocuklara hayvan sevgisini anlattı

Bir yandan hayvanları, doğayı, çiçekleri ve böcekleri korurken diğer yandan da çocukları ve bebeklerin öldüğünü aktaran Şahin, “Şuanda binlerce bebek bomba altında, binlerce insanlar yaralı, binlerce insan şehit ve gazi oluyor. Hayvanı seversen insana zarar vermezsin. Doğayı seversen bebek öldürmezsin” diye konuştu.

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler de hayvanat bahçesi ile ilgili istatistik bilgiler verdi.

Bir grup öğrencilerin de katıldığı etkinlikte, Başkan Şahin ve öğrenciler köpek ile şempanze yavrusuyla birlikte basın mensuplarına poz verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Şahin, çocuklara hayvan sevgisini anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin