Başkan Şahin, Erikçe Ormanı’ndaki Temizlik Çalışmalarına Katıldı

featured
Başkan Şahin, Erikçe Ormanı’ndaki Temizlik Çalışmalarına Katıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Şahin, Erikçe Ormanı’ndaki Temizlik Çalışmalarına Katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bulunan ormanlık alanlarda başlatılan orman altı temizliği için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Hafta sonu mesaisinde Erikçe Ormanı’ndaki ekipleri ziyaret eden Başkan Şahin, yayaların yoğun olarak kullandığı alanlarda yapılan temizlik çalışmasına katıldı, tırmıkla orman altı temizliğine destek oldu, mercek görevi gören cam şişeleri topladı.

“Ormanlar Evimiz Kirletmeyelim”, “Ormanlarımızı Kirletmeyelim Canımız Yanmasın” mottosundan hareketle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın 150 kişilik ekiple başlattığı orman altı temizlik çalışmalarına Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve jandarma ekipleri 500 personelle destek verdi. Toplamda 650 kişilik büyük bir ekiple Gaziantep’te yer alan ormanlık alanların temizlik çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Olası bir yangın ihtimaline karşı il genelinde gerçekleştirilen ormanlık alanlardaki temizlik çalışmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. 150 Personel, 3 Adet Bobcat, 1 adet greyder, 2 adet beko loder,  3 Adet JCB, 2 Adet Çöp Kamyonu ve 15 Adet Motorlu Tırpan ile orman altı temizlik çalışmalarının yapıldığı bölgede Başkan Şahin, yangın esnasında ateşlerin yayılma olasılığını artıracak kozalakları, ölü ağaç yapraklarını tırmıkla topladı. Yol kenarlarını yanıcı materyallerden arındırdı, ekibe destek oldu.

 ŞAHİN: AĞAÇLARIMIZ, BİZİM YURDUMUZ, YUVAMIZ, EVİMİZ

 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güne hayırlı bir işle başladıklarını belirterek, “Ağaçlarımız, bizim yurdumuz, yuvamız, evimiz. Nasıl evimizi temiz tutuyorsak ağaçlarımızı da temiz tutmamız gerekiyor. Bu bir seferberliktir. Geçtiğimiz gün imzalarının atıldığı protokol ile de kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımıza yangına ilk müdahalede kullanılacak malzeme desteği konusunda güçlerimizi birleştirdik. Afet durumunda öncesi, şimdisi ve sonrası var. Büyük bir dayanışma ruhuyla Gaziantep zaten bütün dünyaya örnek olacak kahramanlıklara imza atıyor. Almamız gerek tedbirler var. Önce tedbir sonra tevekkül diyoruz. Tedbir almak için burada bulunuyoruz. Biz, bütün büyükşehir çalışanları olarak bu şehri cennete dönüştürmeyi hedefliyoruz.

GÜL: TEDBİRLERİMİZİ OLABİLDİĞİNCE ARTIRDIK

Gaziantep Valisi Davut Gül, ormanların güvenliğini gerek dronelarla gerekse de karadan karşıladıklarını dile getirerek, “Nöbetlerimizi artırdık. Köy korucularını orman yangını ihtimaline karşı görevlendirdik. Tedbirlerimizi olabildiğince artırdık. Fakatbunun ötesinde ormanlık alanlarda bulunan cam şişe, çalı çırpı kırıntılarından da kurtulmamız gerekiyordu. Çünkü bu metayeller sıcaklıklardan etkilenerek yangın çıkma ihtimaline öncü olabiliyor. Hafta içi başlatılan orman altı temizlik çalışmasının devam ediliyor. Çalışmamızı güngeçtikçe sayısal bakımdan edinilen desteklerle artırıyoruz. En kısa sürede ormanlarımızda yanıcı madde unsuru taşıyacak herhangi bir metaryel olmayacak” diye konuştu.

 ERDOĞAN: VATANDAŞLARIMIZIN ORMANLIK ALANLARIMIZI MUTLAKA TEMİZ TUTMASI GEREKİYOR

Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, hali hazırda yürütülen işlemin ormanlık alanlar için büyük bir ehemmiyet taşıdığını ifade ederek, “Orman içerisinde bulunan cam pürleri, mercek görevi gören şişelerin ekiplerce temizlenmesi elzem. Bunun yanı sıra kozalaklar da yangın tehlikesini artırıyor. Çevreye gelen vatandaşlarımızın ormanlarımızı mutlaka temiz tutması gerekiyor” dedi.

KİRAZOĞLU: ÇEVRE BİZİM HER ŞEYİMİZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, şunları aktardı: “Çevre bizim her şeyimiz. Ormanımızı, suyumuzu, toprağımızı korumamız gerekiyor. Temizlik en önemli şeylerden birisi. Burada daha önce başlatılan temizlik çalışmasının devamı gerçekleştiriliyor. Biz de desteğimizle katkıda bulunmak adına buraya ekiplerimizin yanına geldik.”

TOPÇU: ORMAN ALTI TEMİZLİĞİNE İHTİYAÇ VARDI

Gaziantep Orman İşletme Müdürü Veli Topçu şunları söyledi: “Böylesine güzel bir etkinlikte bize destek çıktıkları için Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten böyle bir orman altı temizleme faaliyetine ihtiyaç vardı. Senede 3 veya 4 defa sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte temizliyoruz. Ama pandemi yasaklarından dolayı bu rutin çalışma anlayışımız bir süreliğine etkisini kaybetmişti. Buranın temizlik ihtiyacına ilişkin Başkanımız Fatma Şahin, ivedilikle bizlere desteğini iletti.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Şahin, Erikçe Ormanı’ndaki Temizlik Çalışmalarına Katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin