Başkan Şahin Vefa Destek Grupları çalışanlarıyla bir araya geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarını ziyaret etti. Başkan Şahin, çalışanlara sosyal mesafe ve maske uyarısında bulundu, Gaziantep Modeli ile Ramazan Ayı’na kadar gıda desteği isteyip de almamış hiç kimsenin kalmayacağını söyledi.

Kısa sürede ülke gündemini işgal eden yeni tip Corona Virüs (COVID-19) Salgını’na karşı verilen ulusal mücadele devam ediyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleriyle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamalarıyla beraber ihtiyaçlarının giderilmesi için kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları, kapsamını genişleterek yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ekiplerin deposunda ziyarette bulundu. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye devam eden Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu güne kadar Gaziantep’te 200 bin aileye yardım edildiğini belirten Başkan Şahin, Ramazan Bayramı’na kadar şehirde destek verilmemiş kimsenin kalmayacağını belirtti. Öte yandan destek ekiplerine sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda uyardı.

 ŞAHİN: OLUŞTURULAN SİSTEMLE KİMSE FAZLADAN YARDIM ALAMAYACAK

Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Modeli’nin bu konuda da oluşturulduğunu hatırlattı, bu modelin dayanışmadan olduğunu belirterek, “Burada da valimizin himayesinde kurumlarla dayanışma içindeyiz. Öyle bir sistem kurduk ki, Vefa Destek Grubları ve valiliğimizle beraber bir yazılım donanım altyapısını tamamladık. Her vatandaşın aldığı yardımı TC kimlik numarasını girdiğimizde görebiliyoruz. Yani vatandaş desteklerden fazdan yararlanmışsa tespit edilebiliyor. İhtiyacı olan vatandaşlarımız başvurdu. Biz bir yazılım donanım altyapısı oluşturduk. Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan yazılım altyapısında vatandaşımızın kimlik numarasını girdiğimizde hangi yardımı almış net bir şekilde görüyoruz. Hiç yardım almamış hemşerilerimize öncelik vereceğiz çünkü bazen mükerrerlik oluyor. Bazı vatandaşlar birçok ilçe ve kuruma ayrı ayrı başvuru yapıyor biz bu sistemle bunu engelliyoruz. 153’e gelen bütün talepleri valiliğimizin koordinasyonunda vefa destek gruplarına verdiğimiz lojistik destekle karşıladık. Sonra 153 gelen bütün talepleri topladık. Bayrama girerken koca bir yardım ordumuzla günlük gelen talebi günlük ulaştırılıyor. Bayram kadar bu şehirde destek almamış hiçbir vatandaş kalmayacak. Sosyal devlet anlayışı budur, Cumhurbaşkanımızdan öğrendiğimiz anlayışımız budur. ” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Şahin Vefa Destek Grupları çalışanlarıyla bir araya geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin