Bedelli askerlikte rekor başvuru!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bedelli askerlikte rekor başvuru!Bedelli askerlik 2018 başvurularıyla ilgili rekor başvuru şaşırttı.

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu ‘asal.msb.gov.tr’ adresine yaklaşık 450 bin bedelli askerlik başvurusu yapıldı.

15 Eylül’de ilk celpten yararlanacakların silah altına alınacağı bedelli askerlik başvuruları rekora imza atarak 26 günde 450 bini aştı. 3 Ağustos’ta başlayan bedelli başvuruları 3 Kasım’a kadar devam edecek.

1987, 1992, 1999, 2011 ve 2014 yıllarındaki bedelli askerlik uygulamasından toplam 398 bin 731 kişinin yararlandığı belirtilirken, halen başvuru süreci devam eden son uygulamaya gelen rekor başvurunun kulislerde  600 bin olabileceği dillendiriliyor. Ayrıca bu haktan yararlanan çalışanlar ücretsiz izinli sayılacak.

21 GÜNLÜK EĞİTİM

1 Ocak 1994’te ve öncesinde doğanları kapsayan bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler 15 bin TL, 38 yaş sınırının da kaldırıldığı dövizli askerlikten yararlanmak isteyenler ise 2 bin euro ödeyecek. Bedelliden yararlanmak için yurtiçinden başvuranlar 21 günlük temel askerlik eğitiminin ardından askerlik yükümlülüğünü yapmış sayılacaklar. Yurtdışındakiler ise temel eğitimlerini internet aracılığıyla uzaktan tamamlayacaklar.

“Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Az önce Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik başvuru kılavuzunu yayımladı. Bedelli askerlik kılavuzuna http://asal.msb.gov.tr/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

15 bin liralık ödeme, Halkbank ve Ziraat Bankası’na yatırılacak, taksit yapılmayacak.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bedelli askerlikte rekor başvuru!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin