BEDESTEN AVM MECLİS GÜNDEMİNDE..

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BEDESTEN AVM MECLİS GÜNDEMİNDE.. MHP Gaziantep Milletvekili, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, Bedesten AVM yerine takas edilen arazi hakkında İçişleri Bakanı tarafından cevaplanmak üzere soru önergesi verdi.

Yalçın’ın cevaplanmak üzere verdiği soru önergesi;

Gaziantep ili Şahinbey ilçesi, Bey Mahallesinde bulunan pafta 20 ada 1063, parsel 1’de kayıtlı BEDESTEN AVM isimli iş yeri Büyükşehir Belediyesi tarafından alınarak yeşil alan ve park haline dönüştürülmüştür. Bu alışveriş merkezinin yeri yaklaşık 5000 m2 iken, bunun yerine takas olarak halk arasında Tedaş arazisi olarak bilinen Şehitkamil ilçesi Özgürlük Mahallesi, pafta 21, ada 4938 parsel 1’de kayıtlı yaklaşık 14000 m2’lik taşınmaz Bedesten mülkiyet sahibi KADOĞLU isimli şirkete verilmiştir.

Bu bilgiler ışığında,

BEDESTEN AVM MECLİS GÜNDEMİNDE..

1-   Kadoğlu Group’a takas olarak verilen taşınmaz Büyükşehir Belediye imar planında ne olarak işlenmektedir? Takas yapılırken bu ayrıntılar dikkate alınmış mıdır?

2-   Bedesten AVM olarak bilinen yer neden imarda öğrenci yurduna dönüştürülmüştür? Bunun sebebi artık ticari bir değerinin kalmaması mıdır?

3-   Bedesten AVM, Belediye tarafından daha ucuz bir maliyete kamulaştırılabilecekken neden yaklaşık üç katı büyüklüğünde ve değerinde olan bir yerle trampa edilmiştir?

4-   Bedesten AVM’nin yeri ile takas olarak verilen taşınmazın gerçek ekonomik değeri ne kadardır? Burada kamu yararı gözetilmiş midir?

5-   Yaklaşık üç katı büyüklüğünde ve değerinde bir yer ile takas edilen gayrimenkul sahibinin AKP’li olmasından dolayı tanınmış bir ayrıcalık var mıdır? Varsa bunu nasıl açıklarsınız?

6-   Trampa edilen Şehitkamil bölgesindeki arazi bu durumu ile belediye tarafından satışa çıkarılsa trampa edilen Bedesten AVM’nin çok üzerinde bir değerle satılabilecek ve kamulaştırma bedeli ödendikten sonra miktar kamu yararı için kullanılabilecekken neden Kadoğlu’na verilmiştir? Burada kamu bilerek zarara mı uğratılmıştır?

7-   Bedesten AVM yerine yapılacak yeşil alan Gaziantep ilimiz için inanıyoruz ki hayırlı olacaktır ancak burada bir rant mı söz konusudur? Eğer öyle ise bu ranttan kimler faydalanmıştır?

8-   Kamunun uğratıldığı bu zararı düzeltmek adına yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BEDESTEN AVM MECLİS GÜNDEMİNDE..

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin