Beğdili Oğuz Boyları Ahlat’a çıkarma yapacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü için 10 otobüs!

Beğdili Oğuz Boyları Ahlat’a çıkarma yapacak

Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Malazgirt ve Ahlat’ta düzenlenecek etkinliklere Gaziantep’ten Gaziantep Beğdili Oğuz Boyları Federasyonu Genel Başkanı Faik Akyılmaz, 10 otobüsle katılacak. Akyılmaz, Şahinbey Belediyesi’nin kendilerine 10 otobüs tahsis ettiğini, ayrıca belediyenin kendilerine 700 Türk Bayrağı ile bin Türkmen Kefiyesi hediye ettiğini söyledi.

“GAZİANTEP LEZZETLERİYLE BİRLİKTE GİDİYORUZ”

Gaziantep’teki Beğdili Oğuz Boyları Federasyonu üyeleri Şahinbey Belediyesi’nin destekleriyle Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü için Ahlat’a akın edecek. Şahinbey Belediyesi’nin tahsis ettiği 10 otobüsle Ahlat’a gidecek olan Beğdili Oğuz Boyları Federasyonu üyeleri, buradaki şenliklere renk katacaklar. Gaziantep’ten Ahlat’a gidecek olan heyette Mehteran takımı, folklor ekipleri de olacak. Kahve ve fıstık ikram ederek Gastronominin başkenti Gaziantep lezzetlerini de konuklara sunacaklar.

“10 OTOBÜS İLE AHLAT’A ÇIKARMA YAPACAĞIZ”

Faik Akyılmaz, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıldönümünü kutladı. Gaziantep Beğdili Oğuz Boyları Federasyonu Genel Başkanı Faik Akyılmaz, Ahlat’ın Türklerin ana yurdu olduğunu vurgulayarak, “Etkinliğe 10 otobüs ve 500 kişiyle katılacağız. Her türlü etkinliği yapacağız. Birlik ve berberlik ruhu Türkiye’yi dalga dalga saracak. Şu anda bütün dünya bize düşman. Bir ve beraber olma zamanımız. Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i vatanını seven herkesin birbirine sarılması ve birlik olması gerekiyor” diye konuştu.

AKYILMAZ’DAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Bu seneki etkinliğe Şahinbey Belediyesi’nin destekleriyle gideceklerini vurgulayan Akyılmaz, şöyle konuştu: “Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu, bize 10 otobüs, 700 büyük Türk Bayrağı ile bin Türkmen Kefiyesi verdi. Kendisinden Allah razı olsun. Bizde federasyon olarak Etkinlikte yerimizi alacağız. Orada 3 çadır kuracağız. Devlet adamlarımızı, bürokratlarımızı ve misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız. Çadırımızı ziyaret edenlere Türkmen kefiyesi vereceğiz. Gaziantep’ten götüreceğimiz baklava, Taze Antepfıstığı ve mırra kahvesi ikram edeceğiz.
Ayrıca Ahlat’a giden heyette Mehteran takımı, folklor ekipleri de olacak. Etkinliklere renk katacağız. Her yıl çadırımız çok büyük ilgi görüyor. Bu yılda böyle olacağını umut ediyoruz. Ben tüm Gaziantep halkını oraya davet ediyorum. 1071, Malazgirtten bir gedik açtı Yörük Türkmenler, Açıp girdik, bu toprağa yurt dedik, Bedel ise, bedelini ödedik Bu memleket bizim, bu vatan bizim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Beğdili Oğuz Boyları Ahlat’a çıkarma yapacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin