BELEDİYE 5 yıl önce sattığı binaya kaçak diye yıkım kararı çıkarttı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BELEDİYE 5 yıl önce sattığı binaya kaçak diye yıkım kararı çıkarttıŞahinbey Belediyesi, 5 yıl önce bir giyim firmasına sattığı 4 katlı binayı kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı.

Firma yetkilileri ise belediyenin aldığı bu karar üzerine şaşkınlıklarına gizleyemezken, binanın cephesine astıkları “Şahinbey Belediyesi tarafından 20. 01. 2015 Salı günü binamızın 4. katı yıkılacaktır. Bina çevresine araç park etmeyiniz. Aksi takdirde doğacak hasardan firmamız sorumlu değildir” yazılı afişle çevrede bulunan işyeri ve ev sahiplerine uyarılarda bulundu.

2010 yılında binayı Şahinbey Belediyesi’nden satın aldıklarını ve giyim fabrikası olarak kullandıklarını ifade eden Baharoğlu Giyim sahibi Mehmet Baharoğlu,” Biz bu binayı 2010 yılında belediyeden satın aldık. Bize iki tapu verdiler. 27.05.2010 tarihinde bu binanın parasını belediyeye ödedik. Satın aldığımız günden bugüne binada hiçbir işlem yapmadık ve tek bir çivi bile çakmadık. Belediye yetkilileri 20 Ocak 2015 tarihinde binanız kaçak yıkılacaktır diye bir yazı gönderdiler. Biz de buna itiraz ettik. Bizim binamız kaçak değil, elimizdeki evrakları belediyeye verdik. Binanın özellikleri satın aldığımı gündeki ile aynı. Biz buraya çalışma ruhsatı da aldık” dedi.

BELEDİYEDİR KANUNU İYİ BİLİYORLARDIR

Mehmet Baharoğlu, belediyenin kendi sattığı binaya nasıl kaçak işlemi yaptığını ve yıkım kararı aldığını anlayamadığını dile getirerek,” Binada hiçbir işlem yapmamışken kaçak olduğunu söylediler. Biz buna da itiraz etmedik, belediyedir, kanunu iyi biliyorlardır diye sesimizi çıkarmadık. Yıkma kararı aldılar” diye konuştu.

KOMŞULARI UYARDILAR

Belediyenin yıkım kararı üzerine binanın cephelerine astıkları “Şahinbey Belediyesi tarafından 20. 01. 2015 Salı günü binamızın 4. katı yıkılacaktır. Bina çevresine araç park etmeyiniz. Aksi takdirde doğacak hasardan firmamız sorumlu değildir” yazılı  afişlerle çevrede bulunan işyeri ve evleri uyardıklarını sözlerine ekleyen Baharoğlu, “  Biz de komşularımızdan rica ettik, birer de afiş astık.Araçları fabrika etrafına konulmaması ve çocukların dışarıya çıkarılmaması konusunda uyardık. Belediye ekibimiz taahhüt edilen tarihte gelmesini bekliyoruz. Geldiklerinde biz hiçbir tepki göstermeyeceğiz. Davulla zurnayla karşılayacağız. Gelsinler buyursunlar kanunun gereğini yapsınlar. Biz hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız.Ama biz bunun kanunsuz olduğuna inanıyoruz. Ekipler gelmezlerse vatandaşlarımız mağdur olacak” şeklinde konuştu.

EN AZ 130 KİŞİ İŞSİZLİKLE KARŞI KARŞIYA

Alınan bilgiye göre, Baharoğlu giyim firmasında yıkım kararı alınan binada yaklaşık 130 kişinin çalıştığı, bu sayının zaman zaman 200 kişiyi bulduğu öğrenilirken, yıkım kararı üzerine çalışanların işsizlikle karşı karşıya kalacakları öğrenildi.

Firma sahibi Mehmet Baharoğlu, çevre illerde de fabrikalarının da bulunduğunu vurgulayarak,” Burada çalışan arkadaşlarımızı çevre illerdeki fabrikalara yönlendireceğiz. Ancak, burada çalışan arkadaşlarımız başka bir şehre gidip çalışabilirler mi onu bilemiyorum. Şu anda görünen bu fabrikamızda çalışanlarımızın birçoğu başka bir şehre gidip gelemeyecekleri için işsiz kalacaklar” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BELEDİYE 5 yıl önce sattığı binaya kaçak diye yıkım kararı çıkarttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin