Belediye Başkanları Kayseri’de biraraya geldi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

kayseri-fatma-sahinAntalya, Gaziantep, Konya ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi.
Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de katıldı.
Erciyes’te bir otelde gerçekleştirilen toplantıda belediye mevzuatlarında yapılabilecek düzenlemeler üzerinde duruldu ayrıca ortak aklın ürettiği fikirler ve bunlardan doğan hizmet alanları masaya yatırıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, 1 Kasım’ın büyük bir fırsat doğurduğunu söyledi.
Yaklaşık 20 ay önce yürürlüğü giren 6360 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanununu hakkında bilgi veren Şahin, şöyle konuştu:
“Kanununun uygulamalarında güçlü taraflarımız da var sıkıntılarımız da var. 1 Kasım’dan sonra parlomentoda güçlü bir kabine oluştu. Bunları güçlü bir şekilde aktarmamız ve hızlıca çözüm yolları geliştirmeliyiz. 2019’a giderken önümüzdeki engelleri kaldırmamız gerekiyor.”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da gerçekleştirilen toplantının amacı hakkında bilgiler vererek, TBMM’nin yeni yasama döneminde yerel yönetimlere dair görüşmelere katkı sağlamak amacıyla biraraya geldiklerini ifade etti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise bütün özellikleri birbirine benzeyen Büyükşehir Belediyeleri olarak biraraya geldiklerini kaydederek, “Anadolu’da birbirine benzeyen, birçok ortak özelliği olan Büyükşehir Belediyeleri olarak bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de 1,5 yıldır yürürlükte olan Büyükşehir Belediyeleri Kanununun temel belediyecilik ve altyapı hizmetleri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise hazırlayacakları tekifleri hızlı bir şekilde yeni hükümete ulaştırıp çözüm yollarını takip edeceklerini kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Belediye Başkanları Kayseri’de biraraya geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin