“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"MHP Şehitkâmil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ersin Aslan’nın ölümü ile sonuçlanan olayı kınayarak “Artık bıçak kemiğe değil, kalbe dayandı” dedi.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde çalışan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ersin Aslan’ın bıçaklanarak öldürülmesi, MHP camiasında da üzüntüye ve tepkiye sebep oldu. Hüseyin KURT yaptığı açıklamada, saldırıya tepki gösterdi. “Artık bıçak kemiğe değil, kalbe dayanmıştır” diyen Başkan KURT “Aslan gibi bir doktor kardeşimiz Ersin Aslan hunharca bir cinayete kurban gitmiştir. Sağlıkta şiddeti bu noktaya getirenleri kınıyoruz..doktoru hor gören sözleri sarf edenler, politika yapanlar başlarını iki elleri arasına alarak düşünmeli ve hekimlere yapılan bu saldırıların vebalini içlerinde hissetmelidirler. Sağlıkta dönüşüm, hekime güvenmemeye, hekime saldırmaya, hekimi öldürmeye dönüşmüştür. Bu nasıl bir yaklaşımdır ki, hekimden gece-gündüz hizmet bekleyeceksin, yaptığı en ufak hatada veya dünyanın her yerinde olabilen komplikasyonlarda tepesine bineceksin. Yapılan istatistikler hekimlerin tükenmişliğinin en üst düzeyde olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Hastalara seslenen Hüseyin Kurt , “Hekimine sahip çıkmazsan yakında seni ameliyat edecek, tedavi edecek hekim bulamayacaksın. Dr. Ersin Aslan’ı katledenleri lanetlemezsen, seni hekime karşı kışkırtanlara ‘benim hekimime bunu yapamazsın’ demezsen. Seni tedavi edecek hekim kalmayacak ve bu işin simsarlığını yaparak hekimliği ayaklar altına alanların elinde kalacaksın. Son olarak Sayın Sağlık Bakanımıza seslenmek istiyorum. ‘Şiddetin karşısında artık ben varım’ dediğiniz günden bugüne ülkenin birçok yerinde hekim ve diğer sağlık çalışanları sözlü ve fiili saldırıya uğradı. Ersin Aslan kardeşimizin hunharca katledilmesinde sadece öldürenin değil, payı olanların cezalandırılmaları için gerekenin yapılmasını istiyoruz. Bunu yaparken de sağlık politikalarının bu noktaya gelinmesinde ne kadar etkili olduğunun bir kez daha düşünülmesini istiyoruz. Hekim olmadan sağlık hizmetinin olmayacağını Sağlık Bakanlığı‘na ve kamuoyuna hatırlatıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin