BİLKEN’DEN ORGANİK TAVUK GÜBRESİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİLKEN’DEN ORGANİK TAVUK GÜBRESİ2010 yılında Gaziantep’te yumurta üretimine başlayan BİLKEN  Yumurta, GAPTARIM Fuarında tüketicilerin ilgi odağı oldu.

Bilken Yumurta daha sağlıklı ve lezzetli yumurta için 2014 yılında bölgede ilk ve tek Organik Tavuk Gübresi tesisini kurarak insana ve çevreye ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi.

Gaziantep’te düzenlenen ‘’6. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM)’’ ile ‘’11. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı (GAPFOOD)’na katılan Bilken Gıda fuar ziyaretçilerine yumurta ve organik gübre sektöründeki ürünlerini tanıttı.
İyi tarım uygulamalarına karşı bilincin artmasıyla birlikte organik gübre ihtiyacının arttığını söyleyen Bilken Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Uygur, Gaziantep’in Bağbaşı köyünde bulunan Bilken Yumurta Tesisleri içerisinde kurdukları Bilken Organik Gübre Fabrikasının, organik tavuk gübresinde, bölgenin en büyük ve tek yatırımı olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Günlük 200 ton yaş 70 ton işlenmiş, fermante edilmiş ve paketlenmiş ürün kapasitesine sahip olan tesislerinin, bölgedeki tek ruhsatlı tesis unvanına sahip olduğunu belirten Uygur, “En son teknolojinin kullanıldığı tesislerimizde Avrupa Birliği(AB) standartlarından daha yüksek kalitede doğal organik tavuk gübresi üretimi gerçekleştirilmektedir” dedi. Çiftçinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Bilken standı bölgede organik gübre boşluğunu dolduracak gibi.

BİLKEN’DEN ORGANİK TAVUK GÜBRESİBİN TAVUK ÜÇYÜZ ON  BİN YUMURTA

1 bin tavuk kapasiteli Bilken Yumurta yılda 310 bin adet  yumurta üretimi yapıyor. Modern teknolojik yatırımlarla donatılmış yumurta tasnif ünitesinde kirli,kırık,kabuk,zar çatlağı kontrollerinden geçirildikten sonra, Türk Gıda Kodeksi Yumurta ve yumurta ürünleri tebliğindeki gramaja uygun olarak sağlık sertifikalı ambalajlarla günlük olarak tüketiciyle buluşuyor. BİLKEN Yumurta Helal Sertifikası, TSE, ISO22000-2005,ISO 9001-2008 Kalite belgelerine sahiptir. Bilken Yumurta KKYDP 6. etapta yumurta paketleme tesisi- yumurta tasnif makinesi, KKYDP 7. etapta yem tesisi kapasite arttırma ve teknoloji yenileme projeleriyle her geçen gün gücüne güç katmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BİLKEN’DEN ORGANİK TAVUK GÜBRESİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin