BİR BABANIN EVLAT ACISI, ÜÇ KİŞİYE CAN OLDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİR BABANIN EVLAT ACISI, ÜÇ KİŞİYE CAN OLDUOsmaniye’de trafik kazasında yaşamını yitiren Ebrar Tektaş’ın babası Recep Tektaş ile, kızının karaciğeriyle sağlığına kavuşan Fatma Viyan Şendur’un  buluşması duygulu anlar yaşattı. Fatma’ya sıkı sıkı sarılıp, koklayan acılı baba, “Fatma’da Ebrar’ın kokusunu alıyorum” dedi.

Osmaniye’de yaşayan 32 yaşındaki Recep Tektaş’ın 4 yaşındaki kızı Ebrar Tektaş, geçirdiği trafik kazasının ardından doktorların tüm müdahalesine rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine, ailenin bağışladığı Ebrar’ın iki böbreği ile karaciğeri organ bekleyen üç hastaya nakledildi. Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’nde başarılı bir operasyonla karaciğer nakledilerek sağlığına kavuşan Fatma Viyan Şendur ve ailesi, organlarıyla üç kişiye can olan Ebrar’ın babası Recep ve amcası Hasan Şendur ile Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’un makamında bir araya geldi.

CENNETE GİDERKEN ÜÇ KİŞİYE CAN OLDU

Duygulu anlar yaşanan buluşmada konuşan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, bağışta bulunan aileyi duyarlılıklarından dolayı kutlarken, “Ebrar artık cennette bir melek. Ama o cennete giderken bu masum yavru ile iki insanın hayatını da kurtardı. Onlara can oldu. Bir yanda acı, diğer yanda mutluluk. Burada bağışta bulunan ailenin duyarlılığı gerçekten takdire şayan. Çünkü bu yaşlardaki hastalara organ bulmak çok zor. Fatma artık iki ailenin de çocuğu. Kaybettiğimiz yavrumuz zaten cennette, ailesine, anne babasına da şefaatçi olacaktır. İki ailenin dostluğunun bundan sonra da devam edeceğini biliyorum” dedi.

BİR BABANIN EVLAT ACISI, ÜÇ KİŞİYE CAN OLDU

KIZIMIN KOKUSUNU ALIYORUM

Evlat acısını hiçbirşeyin dindiremeyeceğini belirten Recep Tektaş ise, yavrusundan alının organlarla üç kişinin sağlıklarına kavuşmasının tek tesellisi olduğunu belirtti. Daha sonra, kızının karaciğeriyle yaşama sarılan Fatma’ya sarılarak saçlarını okşayan, öpüp, koklayan Recep Tektaş, “Fatma’yı koklayınca, onda yavrumun, Ebrar’ın kokusunu alıyorum” dedi. Kendisine ikram edilen çikolataları da Fatma’ya veren acılı baba, cep telefonundaki ölen kızının fotoğrafını göstererek, “Ebrar ile Fatma’nın gözleri ve saçı birbirine çok benziyor. Benim kızımı Rabbim aldı ama üç kişiye şifa verdi. Üç kişiyi bayram ettirdi. Evlat acısı farklı bir acı. Huzurluyum, kalbim rahat, ferah hissediyorum” dedi. Kızının beyin ölümü gerçekleştiğinde organ nakil teklifi yapıldığını belirten baba Recep Tektaş, “Önce ben de karşı çıktım. Çünkü, yarı canlı bir insanı, yavrumu ölüme terk etmeyi mantık dışı buluyordum. Üçüncü gün ise Allah’ın taktiri içimde farklı bir duygu oluştu. Bu defa eşimi, ailemi organların bağışlanması konusunda ben ikna ettim” dedi. Amca Hasan Şendur ise, “Çok kötü günler geçirdik ama organ bağışına karar verdik. Çünkü, o beden toprak olup gidiyor. Herkesin, bu konuda duyarlı olarak organ nakli yapmaları gerekiyor. Çünkü, dinimizde de bunun bir sakıncası yok” diye konuştu.

BİR BABANIN EVLAT ACISI, ÜÇ KİŞİYE CAN OLDUELİNİ ÖPMEK İSTEDİ

Kızları Fatma Viyan’ın doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle sürekli kaşındığını, gece uyuyamadığını ve durumunun giderek kötüleştiğini belirten 41 yaşındaki baba Orhan ve anne 36 yaşındaki Emine Şendur ise, “Bu aileyle artık kardeşiz. Onlara ne kadar dua etsek azdır.  Ve dostluğumuz yeni başladı. Ölünceye kadar devam edecek. Allah onlardan razı olsun. Fatma artık onların da çocuğu” dedi. Bu sırada, anne Emine Şendur kalkarak “Yapabileceğim tek şey bu” deyip Recep Tektaş’ın elini öpmek istedi. Ancak, Tektaş elini geriye çekerek, “Olurmu öyle şey? Kesinlikle olmaz. Estağfurullah” deyip, Emine Şendur’un bu girişimini engelledi. Bu sahne, odada bulunanlara duygulu anlar yaşattı. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, ise GAÜN Organ Nakil Merkezi’nin son derece donanımlı bir merkez olduğunu ve başarılı operasyonlara imza attığını belirtirken, duyarlı davranışlarından dolayı organ bağışında bulunan Recep Tektaş’a bir şükran plaketi taktim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BİR BABANIN EVLAT ACISI, ÜÇ KİŞİYE CAN OLDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin