BİR BABANIN KIZI İÇİN MÜCADELESİ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİR BABANIN KIZI İÇİN MÜCADELESİ!Berra Yalman, henüz 3 yaşında. Yaklaşık 1,5 yıl önce babası Ercüment Yalman’ın polis memuru olarak görev yaptığı Diyarbakır’da polis lojmanlarının 7. katından düşerek ağır yaralandı ve Serebral Palsi (beyin felci) tanısı konuldu.

Yatağa bağlı olarak hayata tutunmaya çalışan Berra için ailesi seferber oldu. 25 günü yoğun bakımda olmak üzere 45 gün Dicle Üniversitesi’nde tedavi gören Berra’nın tedavisi Ankara’da sürdü. Polis memuru baba, yaklaşık 6 ay boyunca kızı için Ankara-Diyarbakır arasında mekik dokudu. Bu sürede yol masrafı ve SGK’nın fizik tedavi masrafının yarısını karşılaması nedeniyle kredi çekti, çevresine borçlandı. Sonunda Ankara’ya tayinini istedi.

Sondayla beslenen Berra, ayakta durma ve yürüme yetisini kazanabilmek için 4 gün fizik tedaviye giriyor. Tedavinin 2 günü SGK karşılarken, 2 günü ise Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı karşılıyor. Aileye, fizik tedaviden daha iyi sonuç almak için haftada 2 gün de Innowalk isimli yürüyüş robotu seansları da tavsiye edildi. Ancak Berra ile birlikte iki çocukları bulunan aile, seansı 150 lira olan bu cihazı diğer tedavi giderleri nedeniyle karşılayamıyor. Ayrıca Berra’nın omurgasında oluşan skolyoz eğriliğinin artmasını engellemek amacıyla fizyoterapistler tarafından önemle tavsiye edilen skolyoz ve boyun destekli engelli çocuk puseti de yüksek maliyeti nedeniyle de ailesi tarafından alınamadı. 2 çocuk babası 13 yıllık polis memuru Ercüment Yalman ve ev hanımı eşi, hayırseverlerden destek bekliyor.

BİR BABANIN KIZI İÇİN MÜCADELESİ!SEREBRAL PALSİ
Serebral palsi (SP) (Beyin Felci) Doğum öncesinde, sırasında veya sonrasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı oluşan tablodur. Hastalık değildir. Tedavisi yoktur; ancak etkisinin en aza indirilmesi söz konusudur bu da fizyoterapi, ergoterapi (iş ve uğraşı terapisi), cerrahi müdahaleler ve medikal cihazlama ile sağlanır.

BİR BABANIN KIZI İÇİN MÜCADELESİ!

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BİR BABANIN KIZI İÇİN MÜCADELESİ!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin