Birinci yine “Zeynep ile Yusuf”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2016 yılında doğan kız ve erkek bebeklere verilen isimlerle ilgili sonuçlar değerlendirildi. Yapılan açıklamada kızlarda ilk sıradaki ismin “Zeynep”, erkeklerde ise “Yusuf” olduğu bildirildi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 2016 yılında doğan bebeklere konulan isimler incelendiğinde; kızlarda “Zeynep”, erkeklerde ise “Yusuf”un ilk sırada tercih edilen isimler olduğu görüldü.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, 2016 yılında doğan kız bebeklere verilen en popüler ilk 3 isim sıralamasında bir değişiklik olmadı. Bir önceki ADNKS sonuçlarında olduğu gibi Zeynep ismi ilk sırada yer alırken bunu Elif ve Hiranur isimleri izledi.

Defne ismi 2015’de 9. sırada yer alırken, 2016 yılında 4. sıraya yükselerek ilk beş isim içine girdi. Miray ismi ise 4’ten 5. sıraya geriledi.

 Erkeklerde en popüler üç isim “Yusuf”, “Eymen” ve “Ömer” 

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada erkelerde ilk üç ismin sırasıyla “Yusuf”, “Eymen” ve “Ömer” olduğu belirtildi.

ADNKS 2016 sonuçlarına göre yeni doğan erkek bebeklerde en çok tercih edilen isim yine “Yusuf” oldu. Bir önceki sonuçlara göre 2. sırada bulunan Eymen ismi yerini korurken Ömer ismi 3, Mustafa ismi 4. sırada yer aldı. 2016 yılında en sık konulan 5. isim Miraç olurken Yunus Emre ismi 18’den 10. sıraya yükseldi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Birinci yine “Zeynep ile Yusuf”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin