Bölgenin en büyük hastanesi Gazikent’te yükseliyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgenin en büyük hastanesi Gazikent'te yükseliyor!Dünyanın sağlığına dokunuyoruz sloganıyla yola çıkan Bossan Hospital, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımıyla temelini attı.

Gazikent semtinde 30.000m2 alanda, 24 katlı binada, tüm branşlarda, 300 yatak istenilirse 600 yatak kapasitesine ulaşılacak. 70 poliklinik odası ve 13 ameliyathanesiyle yapımı tamamlandığında bölgenin en büyük özel hastanesi unvanına sahip olacak Bossan Hospital, yaklaşık bir yıl sonra kapılarını açacak.

Bölgenin en büyük hastanesi Gazikent'te yükseliyor!

Yapımı tamamlandığında bölgenin en büyük özel hastanesi olan Bossan Hospital’ın temel atma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AKP Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak, Ekonomi bakan yardımcısı Mustafa Sever, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Halıcılar Odası Başkanı Selahattin Kaplan ve çok sayıda davetliler katıldı.

AVRUPA BİZİ İZLİYOR

Temel atma töreninde konuşma yapan Bossan Grup Ceo’su Mehmet Bostan; ” Ülkemizde son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişen ve değişim gösteren sağlık sektöründeki önemli bir boşluğu doldurmak gayesiyle her biri alanında uzman 16 doktor ortağımızla Bossan Hospital’ın temelini atmış bulunduk. Sağlık alanında gelmiş olduğumuz noktada geçmiş yıllarda olduğu gibi batılı ülkeleri özellikle Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD gibi gelişmiş ülkeleri örnek almıyoruz. Hatta bu ülkeler tarafından takdire şayan şekilde gıptayla izlenmekteyiz.

Hükümetimizin son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu sağlık reformları sayesinde halkımız sadece kimliği ile ve rahatlıkla istediği özel hastaneden sağlık hizmeti alabilmektedir. Bu Konuda Emeği geçen devlet yetkililerine Teşekkür ederim” dedi.

Bölgenin en büyük hastanesi Gazikent'te yükseliyor!SAĞLIK İHRACATI YAPACAĞIZ

“Önce insan, insanı yaşat ki Devlet yaşasın’ diyen bir medeniyetin temsilcileri olduklarını kaydeden Bostan, “ Bizler sağlık hizmetlerinin erişilebilir olması, kalitesinin yükseltilmesi ve bu erişilen standartların da sürdürülebilir olması hepimizin ortak sorumluluğu olarak bakıyoruz.

Temelini attığımız Bossan Hospital 2014 yılı sonunda bölgemize hizmet edecek çok önemli tesislerden birisi olacaktır. Bizler Bossan Grup olarak ihracat alanındaki başarılarımızı, bilgi, birikim ve tecrübelerimizi Emek Hastanesiyle birleştirip, sağlık alanına aktararak irtibatta olduğumuz 100’ü aşkın ülkeden insanları Gaziantep’e getirerek sağlık ihracatı yapacağız. Tesisimiz Gaziantep ve bölge halkımızın sağlık sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlamak hedefiyle temeli atıldı. Başlangıç gününden bugüne gelinceye kadar büyük emekleri geçen ve yönetim kurulunda beraber çalıştığımız

Doktor Mahmut Kalender ve ailesine, Doktor Metin Yıldız’a, Doktor Ahmet Denker`e ve bütün ortaklarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. Yine bu bağlamda başta Sağlık Bakanlığımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’ hanıma, kıymetli Gaziantep Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza grubumuz adına teşekkür ederim. Tam teşekküllü hizmet verecek olan bu hastanemizin, halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ederim” şeklinde konuştu.

BAKAN ŞAHİN “ÖNEMLİ YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR”
Törende konuşan Bakan Fatma Şahin, sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığını ve yapılmaya devam ettiklerini belirterek, “Kaybetmememiz gereken 2 önemli şey var; sağlımız ve zamanımız. Sosyal devlet olarak, vatandaşımızın onurlu mücadelesinin yanında olmak, en büyük görevimiz olarak yola çıktık. Sağlıkta dönüşüm en büyük projemizdir. Eski sistemde hastaneye giden, hastaneden hasta olarak çıkıyordu. Finlandiya’nın kişi başına milli geliri 100 bin dolar. Yani bizim 10 katımız. Bize söyledikleri şu: ‘Siz bunu nasıl başarıyorsunuz?’ Sağlıkta dönüşüm, beraberinde sosyal güvenlik paketi önemliydi. Bugün tüm Türkiye’deki çalışan sağlık personeli, 250 binden 500 bine çıktı. Ama daha da iyiyi başarmamız lazım. Hastanelerin daha çok kaliteli ve verimli şekilde hizmet sunması lazım! Şehrin haritasını gözümüzün önüne alıp, sağlık ve eğitimde herkesin kolay ulaşabileceği bir fizibilite ve yapı oluşturuyoruz. Topyekûn bir mücadele içerisindeyiz. 2023, 2071 diyoruz. Belki biz göremeyeceğiz. Ama bizim inançlarımıza göre, bu bizim için çok önemlidir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bölgenin en büyük hastanesi Gazikent’te yükseliyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin