BOSNA’YA İSTİHDAM İÇİN İLK ADIM ULUSLARARASI SARAYBOSNA ÜNİVERSİTESİ’NDEN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BOSNA’YA İSTİHDAM İÇİN İLK ADIM ULUSLARARASI SARAYBOSNA ÜNİVERSİTESİ’NDENBosna-Hersek’te yaşanan son olaylar ile işsizliğin ülkede ne denli büyük bir problem olduğu dünya basınının gündeminde yer aldı. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi bu sorunun önüne geçebilmek için istihdama ve yeni iş kollarının doğmasına yönelik Liderlik ve Girişimcilik Merkezi’ni açtı. Merkez çalışmaları içerisinde gerçek hayattan örneklerle dersler verilecek ve şirketlerle iş birlikleri yapılarak istihdam sağlanacak.

2001 yılında Türk girişimciler tarafından kurulan SEDEF vakfının ilk icraatı olarak hizmete giren Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Bosna’nın en büyük problemlerinden biri olan istihdamın artırılması için bünyesi içerisinde Liderlik ve Girişimcilik Merkezi’ni (LEC) açtı. IUS Liderlik ve Girişimcilik Merkezi’nin yapacağı iş birlikleri ve çalışmalar ile Boşnak ve Avrupa iş dünyasına eğitimli insan kaynağı sağlayacak.

LEC’in IUS öğrencilerine kazandıracağı artı değerler, onları hem iş ortamına hazırlıyor hem de kariyer ve kişisel gelişimlerini tamamlayarak her bireyin kendi işini yaratmasının yanı sıra yeni iş alanlarının da yaratılmasına imkân sağlıyor.

GELECEĞİN LİDERLERİNİ YETİŞTİRECEĞİZ

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu yaptığı açılış konuşmasında Bosna’daki işsizliğe değinerek; “Hepimizin bildiği gibi, maalesef Bosna-Hersek çok yüksek bir işsizlik oranı ile karşı karşıya. Rekor sayıda gencin Bosna’yı terk edip batılı ülkelere gidip iş araması endişe vericidir. Fakat bu sorun sadece Bosna’ya has bir durum değildir. Son derece eğitimli genç nesiller için istihdam sağlanamaması günümüz modern toplumunun da bir padoksudur. Hiçbir mali destek almadan kendi kaynaklarımızla kurduğumuz merkezimiz inanıyoruz ki gelecekteki iş liderlerini yetiştirecek ve daha geniş bir topluma fayda sağlayacak.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BOSNA’YA İSTİHDAM İÇİN İLK ADIM ULUSLARARASI SARAYBOSNA ÜNİVERSİTESİ’NDEN

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin