BU EĞİTİM HAYAT KURTARACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BU EĞİTİM HAYAT KURTARACAKDr.Ersin Arslan devlet hastanesi  tercübeli  yönetimi ,uzman hekimleri ve çalışkan personelleriyle sağlıkta kendisini yenilemeye devam ederken hayat kurtarmak için değişik  dallarda eğitimler veriyor .

Dr. Ersin Arslan Devlet hastanesinde çalışmakta olan tüm sağlık personeline yönelik 2014 yılı başlarında başlayan ve devam eden ileri yaşam desteği(kardiyo pulmone resüsitasyon)eğitimi teorik ve uygulamalı olarak 2 seansta planlanmış olup eğitime başlamıştır.

Anestezi Uzmanı Dr.Pınar  AKTALAY ve hastane eğitim birimi tarafından düzenlenen  bu eğitime yoğun ilgi  gösteren hastane personeline ocak ayı içerisinde toplam 385 hemşire ve sağlık memuruna teorik eğitim verildi.Aynı  eğitimin şubat ayında da devam edeceğini belirtdi.

Dr. PınarAktalay bu eğitimin sağlık çalışanlara simülasyon maketi ve defibrilatör eşliğinde gerçeğini aratmayan bir eğitim veriyoruz.Bu eğitimin amacı kalbi durmuş hastaya yaklaşım ve ileri yaşam desteği ile hastaya mümkün oldukça zararsız bir şekilde kalp mesajı ,suni teneffüs  yaşatmak ve ölmek arasındakı yapılması gereken ilk yardımla yaşama döndürme  müdahalesidir.

Ayrıca ileri yaşam desteğinde karşılaşılan sorunlar ve uygulamada aynı dili konuşma hedeflenmiştir.

Dr. Pınar Aktalay sözlerine şöyle devam etti ;biz sağlık çalışanları olarak sağlıkta karşılaşa bileceğimiz  her türlü sağlık sorununu yerinde ve en kısa zamanda çöze bilmek için  doğru eğitim  ve kaliteli  hizmet verebilmek için hastanemizde bulunan acil servis,yoğun bakım  tüm servislerde ve poliklinik de   görev yapan sağlık çalışanlarına kalbi durmuş ve durmak üzere olan hastaya yaklaşım,mümkün oldukca  zararsız ,sağlıklı bir ortamda  mudahale edip  yaşama döndürebilmek çabası içerisinde bulunup hayat kurtarmaya devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BU EĞİTİM HAYAT KURTARACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin