“Bu halk, özgürlüğünü, iradesini ve geleceğini tek bir kişiye teslim etmez!”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Referanduma sunulacak olan paketi, devlet ve milletin kaderini, iradesini tek bir kişiye devretme projesi olarak niteleyen CHP’li Ekici, “Türk halkına da güveniyoruz, Gaziantep’imize de… Bu halk, özgürlüğünü, iradesini ve geleceğini tek bir kişiye teslim etmez” dedi.

AKP ve bir grup MHP’li milletvekilinin oylarıyla Meclis’ten geçirilen, Nisan ayı içinde de referanduma sunulacak olan Anayasa değişiklik paketine ilişkin tartışmalar giderek hararetleniyor. İktidar partisi sözcüleri Gaziantep’te ‘evet’ tercihinin önde olduğunu iddia etseler de ana muhalefet partisi temsilcilerine göre durum tersi yönde. Konuya ilişkin bir açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, bütün Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de halkın tek adamlığa ‘dur’ diyeceğini kaydederek “Halkımız her şeyin farkında. İradesini, özgürlüğünü, devletinin kaderini tek kişinin iradesine asla teslim etmeyecek” dedi.

BU YETKİLER YA DİKTATÖRLÜK HEVESLİSİ BİRİNİN ELİNE GEÇERSE?

Ekici, Cumhurbaşkanı makamına verilmek istenen yeni yetkilerin, gelecekte o koltuğa oturabilecek diktatörlük heveslisi, hak-hukuk tanımayan, suç işlemeye yatkın, büyük zaafları olan bir kişinin eline geçmesi durumunda, ülkenin felaketten felakete sürüklenmesine sebep olabileceğine de dikkat çekti.

Getirilmek istenen düzende halkın, kendi iradesini sadece cumhurbaşkanını seçerken ortaya koyabileceğini, sonrasında ise iradesini hiçbir biçimde sergileyemeyeceğini kaydeden Ekici, “halkın seçtiği milletvekilleri, atanmış bakanları ve bürokratları denetleyemeyecek, hizmet yapmasını isteyemeyecek, hesap soramayacak. Bunun adı millet iradesinin gasp edilmesidir” şeklinde konuştu.

Referanduma götürülen paketi “Anayasa değişikliği süsü verilmiş, bombalı paket”e benzeten Ekici, “bu paket, halk iradesinin asıl temsilcisi olan Gazi Meclis’e atılmış yeni bir bombadır. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayı amaçlayan bir mayındır, tuzaktır” dedi.

BİZİ ENDİŞELENDİREN SANDIK DEĞİL, HALKINI ATEŞE ATAN İRADEDİR!

Ekici, sandıktan çıkacak sonuçtan değil, ülke yangın yerine dönmüşken, şahsi ikballeri için devletini, halkını ateşin içine atabilen bir iktidarın halen işbaşında olmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Türkiye’nin terör belası, ekonomik kriz gibi büyük sorunlarla boğuştuğu bir dönemde, ülke gündeminin aylardır, sadece bir kişinin çıkarlarını kollamak üzere hazırlanan bir Anayasa paketi ile meşgul edildiğine dikkat çeken Ekici, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Dolar 4 liraya dayanmış. Esnaf, işçi, emekli kan ağlıyor. Terör, her yerde halkı hedef alıyor. Türk ordusu, yurt içinde ve yurt dışında teröre karşı büyük bir mücadele yürütüyor, her gün şehit haberleri geliyor. Bugün ihtiyacımız olan milli mutabakat. Peki iktidar kanadı bu millete neyi dayatıyor? Ayrışma, kutuplaşma. Yazıklar olsun ‘millet iradesi’ diyerek milleti bölmeye çalışanlara!”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Bu halk, özgürlüğünü, iradesini ve geleceğini tek bir kişiye teslim etmez!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin