BU OKULU BİTİREN İŞSİZ KALMIYOR…!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BU OKULU BİTİREN İŞSİZ KALMIYOR…!Gaziantep Üniversite Rektör Yardımcısı Cahit Bağcı; Naci Topçuğlu Meslek Yüksek Okulu’nun oldukça prestijli bir okul olduğunu belirterek, iş garantisi olan bölümlerin olduğunu ve meslek sahibi olmak isteyen kişilerin tercih yaparken iyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cahit Bağcı; Organize Sanayi Bölgesinin göbeğinde, sanayi ile iç içe olan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nun çok iyi fiziki imkanlara sahip olduğu söyledi ve kaliteli ara eleman yetiştirme konusunda öncü bir okul olduklarının altını çizdİ. Gaziantep Üniversitesi olarak Türkiye’de ilklere imza attıklarını belirten Bağcı; Naci Topçoğlu Meslek Yüksekokulunda uygulanan Trimester eğitiminin Türkiye’de ilk olduğunu belirtti. Bağcı; “ Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu 2007 yılında hayırsever iş adamı Naci Topçuoğlu tarafından Gaziantep Üniversitesine verilmiş oldukça prestijli bir okulumuzdur. Okulumuz Organize Sanayi Bölgesinin göbeğinde, sanayimiz ile iç içe fiziki imkanları çok iyi durumda olan donanımlı bir okuldur.

TRİMESTER İLE TEORİK PRATİĞE DÖNÜŞÜYOR

Gaziantep Üniversite bünyesinde bulunan okulumuz Türkiye’de ilklerin okulu diyebiliriz. Naci Topçuoğlu Meslek YüksekokuluTrimester eğitimini uygulayan ve Türkiye’de tek olan bir okulumuzdur. Trimester demek; normalde bir yılda iki dönem varken bu sistemde bir yılda üç dönem bulunmaktadır. Bu sistemde eğitim yaz aylarında da devam etmektedir. İlk iki dönem teorik eğitimlerin verildiği dönem, son dönem ise bizzat uygulama alanında, işyerinde,sanayide, fabrikada, atölyede, öğrencinin bizzat işyerinde eğitildiği dönem.Öğrencimiz teoride almış olduğu bilgileri bizzat sahada uygulama fırsatı buluyor. Hocalarımız zaman, zaman bu öğrencilerimizi ziyaret ederek aynı zamanda hem danışmanlık hem de kontrol görevini yerine getiriyor. Öğrenciler bu eğitimle; işi, işyerini ve hayatı tanıma fırsatı bulmuş oluyor ve böylece işyeri ile çok rahat bağlantı kurup iş bulma imkanı da kazanıyorlar. Buradan mezun olan öğrencilerimizin hemen hemen tamamı kısa süre içerisinde iş imkanı buluyorlar.

BU OKULU BİTİREN İŞSİZ KALMIYOR…!İLK ONA GİREN ÖĞRENCİLERE 9 AY BOYUNCA BURS İMKANI

Bu okulumuzda bütün bölümlerde ilk ona giren öğrencilerimize biz burs veriyoruz. Organize Sanayi Müdürlüğümüz buna garantör oldu ve bu öğrencilerimize burs imkanı sağladı. Ayrıca bazı bölümlerde %100 iş garantisi ile okulumuz gerçekten öğrencilerimiz için çok büyük bir fırsat sağlıyor. 8 bölümde toplam 12 programı olan okulumuzda programların hepsi nitelikli programlardır. Seramik ve Cam İşlemeciliği bölümümüzde atölyede yapılan ürünlerin satışını yetiştiremiyoruz. Atölyemizde öğrencilerimiz sipariş alıp, kendi ürünlerini, kendi tasarımlarını çıkarıyorlar.Un ve Unlu Mamüller Bölümümüz güzel bir bölüm olup Uncular Federasyonumuz her türlü desteği sağlıyor. Kuruyemiş İşletmeciliği bölümümüz var ve bu bölüme de Kuruyemişçiler Odası destek sağlamak için bizimle irtibat halinde. Ara eleman ihtiyacını gideren bu nitelikli bölümler Türkiye’de başka hiçbir yerde yok. Sosyal Bilimler haricinde bütün bölümlerimiz sektörün bizzat bizden istediği programlardır. Mesela Halıcılık bölümümüzden mezun olan öğrencilerimizden boşta kalan hiçbir öğrencimiz yok. Ayakkabıcılık Bölümümüzde kız öğrenciler var ve sektör ara elemanları için bulunmaz bir bölüm.

EĞİTİM KADROSU GÜÇLÜ BİR OKUL

Şu anda toplam 850 civarında öğrencimiz var ve bu sene içerisinde 1000 öğrenciye tamamlamayı düşünüyoruz. Buraya gelen öğrencilerimiz hedefi olan, meslek öğrenmek isteyen öğrencilerimiz olduğu için okul olarak nezih bir ortamımız var. Hocalarımız çok kaliteli, normalde Meslek Yüksekokullarında Yrd. Doç. olmaz ama bu okulumuzda var. Biz Naci Topçu Meslek Yüksekokulunu gerçekten önemsiyoruz. Eğer öğrencilerimiz ara eleman olmak istiyor ve kısa yoldan meslek sahibi olmak istiyorlarsa Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu tam yeridir diyebiliriz. Bazı bölümlerimize meslek liselerinde geçiş imkanı var ancak bazı bölümlerde ise lise alanında bu dallar olmadığı için geçiş imkanı olmuyor.

BU OKULU BİTİREN İŞSİZ KALMIYOR…!%100 İŞ GARANTİSİ OLAN BÖLÜMLER

Un ve Unlu Mamüller Teknolojisi Programımız dördü teorik ikisi pratik olmak üzere toplam 6 dönemde öğrencilerimiz mezun oluyorlar. Burada Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu çok güçlü şekilde bize destek veriyor. Mesela biz bu sene ilk mezunlarımızı veriyoruz ve bu mezunlarımız için bize iş garantisi verilmiş durumda. Bunun yanında öğrencilerimize burs imkanı da sağlıyorlar. Bu programı biz çok önemsiyoruz, bu programda amacımız; kaliteli, güvenilir, ekonomik yönden un ve unlu mamüller elde edebilecek teknik kalifiye ara elemanlar yetiştirmektir. Bu bölümde ilgili çok ciddi emek sarf ettik bundan sonraki süreçte emeklerimiz karşılığını almaya başlayacağız.

ATÖLYEDE PRATİK YAPMA İMKANI

Seramik ve Cam İşlemeciliği Programı olarak amacımız buraya gelecek öğrencilerimizin özgün tasarımlar yaratabileceği, farkındalık ortaya koyabileceği işler yaptırmaktır. El Sanatları bölümünü tercih eden öğrencilerimiz daha çok halı ve kilim bölümünü tercih ediyorlar ancak onların çok fazla bilmediği ortak bir noktamız var. Aslında geleneksel sanatların hepsinde aynı tasarımlar yapılır. Dolayısıyla Seramik ve Cam Bölümüne gelen öğrencilerimiz bir halı fabrikasında da stajını yapabilir. Tasarımı bildikten sonra iş bulamama gibi bir imkanları olmayacaktır. Ayrıca bizim teknik donanımı kuvvetli olan güzel bir atölyemiz de mevcuttur. Biz burada öğrencilerimizi daha çok sanatsal yönde bir şeyler vermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize hayatlarını idame ettirecekleri bir şeylerde katmaya çalışıyoruz. Atölyede çalışan elemanlarımızla birlikte öğrencilerimiz firmalardan aldığımız siparişleri hazırlayıp seri üretim yapabiliyoruz.

BU OKULU BİTİREN İŞSİZ KALMIYOR…!ALTI MİLYARLIK KURUYEMİŞ SEKTÖRÜ ARA ELEMAN BEKLİYOR

Kuruyemiş ülkemizin önemli bir sektörü ve gün geçtikçe önem kazanıyor. Dünya ülkeleri içerisinde önemli bir oranda kuruyemiş tüketen bir toplumuz. Yıllık bazda 800 ton civarında ayçiçeği tüketimi yapan bir toplumuz. Ekmekten sonra en çok tükettiğimiz ürün ayçiçeği. Yaklaşık olarak 5-6 milyarlık bir sektör. Böyle bir sektör için ara eleman şart diye düşünüyorum. Bizim burada yetiştirdiğimiz öğrenciler sektöre gittiğini zaman almış olduğu temel eğitimle sektörü çok daha rahat kavrama imkanı bulacaktır. Örneğin hijyen olsun, malzemelerin bakımı olsun, sektörde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda buradan mezun olan öğrenci bazı şeyleri çok daha rahat kavrayabilmektedir. Kuruyemiş sektörü bölgesel değil ülkemizin genelini yayılmış bir sektör olup gelen öğrencilerimiz de Türkiye’nin çeşitli illerinden gelmektedir. Okulumuz ve bölümlerimiz her yönüyle sıkıntısız ve imkanları bol olup tüm öğrencilerimiz tercihlerini yaparken iyi düşünsünler ve okulumuzu mutlaka incelesinler” dedi.

BU OKULU BİTİREN İŞSİZ KALMIYOR…!

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BU OKULU BİTİREN İŞSİZ KALMIYOR…!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin