BUDANAN AĞAÇLAR VATANDAŞA YAKACAK OLUYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BUDANAN AĞAÇLAR VATANDAŞA YAKACAK OLUYORŞehitkâmil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yol kenarları ve yeşil alanlardaki ağaçların budanan dallarını dar gelirli ailelere yakacak olarak dağıtıyor. Şuana kadar 260 aileye ulaştırılan 500’er kilogramlık odunların bu yıl yaklaşık 2 bin aileye dağıtılması hedefleniyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait Fidanlık alanında dar gelirli ailelere verilmek üzere biriktirilen odunlar, burada titizlikle çalışan işçiler tarafından hızar makinesiyle küçültülerek depoda istifleniyor. Daha sonra 50’şer kilogram halinde çuvallara doldurulan odunlar, Şehitkâmil Gıda Bankası tarafından belirlenen dar gelirli ailelere araçlarla ulaştırılıyor. Her yıl düzenli olarak Şehitkâmil Belediyesi tarafından dağıtılan odunlarını teslim alan aileler, kışı sıkıntısız geçiriyor. Her aileye 10 çuval halinde 500 kilogram olarak dağıtılan odunların bu yıl 2 bin aileye ulaştırılması hedefleniyor

ŞEHİTKÂMİL’DEN ISINMA SORUNUNA ÖRNEK ÇÖZÜM

BUDANAN AĞAÇLAR VATANDAŞA YAKACAK OLUYOR

Ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı yetişmesi için yapılan ağaç budama işleri ilçenin birçok yerinde aralıksız olarak devam ediyor. Yol kenarlarında, park ve bahçelerde, tüm yeşil alanlarda kurumuş, tehlike arz eden ve budanması gereken ağaç dalları titiz bir çalışmayla budanıyor. Uzun ve soğuk geçen kış şartlarında, ihtiyaç sahibi vatandaşların kömürün yanı sıra odun bulmakta zorluk çekmemesi için Şehitkâmil Belediyesi toplam bin ton odunu ailelere yakacak olarak dağıtarak ısınma sorununa çözüm getirmiş oluyor.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NDEN SOSYAL BELEDİYECİLİK ALANINDA BİR İLK DAHA

Park ve bahçelerde budanan ağaçlardan elde edilen odunların kesilerek çuvallara konulduğunu ve Şehitkâmil Belediyesi Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Dülük Tabiat Parkı’nı belediye uhdesine aldıktan sonra yıllardır orada ağaç budama işlemini devam ettiriyoruz. Budama işlemleriyle elde edilen odunları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. İlk yıl 400 ton, ikinci yıl 600 ton, bu yıl ise yaklaşık bin ton civarında odunu yine ihtiyaç sahiplerine belediyemiz tarafından dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Buradaki kaynağın verimli kullanılması adına bir taraftan ağaçların verimli gelişmesi sağlanıyor diğer taraftan da Şehitkâmil Belediyesi Gıda Bankası aracılığıyla elde edilen odunlar ihtiyaç sahiplerine aktarılıyor” dedi.

“Bu hizmeti yıllardır sürdürüyoruz” diyen Başkan Fadıloğlu, “Emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Budamayla elde edilen odunları keserek çuvallayan ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ekip arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Biz her zaman milletimizin yanında ve hizmetindeyiz. Milletin kaynağını millete harcamak adına görevli bulunuyoruz. İnşallah görevimiz süresince de milletimizin hayat standardını yükseltmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BUDANAN AĞAÇLAR VATANDAŞA YAKACAK OLUYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin