“Bürokratik vesayeti bahane edip şahıs vesayetini savunmak aymazlıktır”  

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Ekici’den iktidar kanadına Anayasa göndermesi:

 

Nisan ayında referanduma sunulacak Anayasa değişikliği konusunda iktidar kanadının halka neden ‘evet’ demeleri konusunda hiçbir mantıklı izahat yapamadığını kaydeden CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, “tek söyledikleri ‘bürokratik vesayet bitecek’ zırvası! Oysa, vesayetin en tehlikeli olanını bu halka dayatıyorlar. “Bürokratik vesayeti bahane edip şahıs vesayeti getirmek istiyorlar. Bunu savunmak aymazlıktır” dedi.

Ülkenin asıl gündeminin, terör ve ekonomik kriz olduğunu, halkın önce bu sorunlara çözüm üretilmesini istediğini belirten Ekici, iktidar koltuğunda oturanların ise bu konuları sürekli gündem dışında tutmaya çalıştığına dikkat çekti.

“Bürokratik vesayeti bahane edip şahıs vesayetini savunmak aymazlıktır”  

Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden bu gelişmeler karşısında halkın birlik olması gerektiğini, ancak iktidarın bir kişiyi ‘tek yetkili’ kılmak için toplumu ikiye bölmeye çalıştığını ifade eden Ekici “en büyük bölücülük, bu millete ayrışma, kutuplaşmayı dayatmaktır. İktidar da bunu yapmaktadır” dedi.

CHP’li Ekici, cumhurbaşkanı makamına verilmek istenen yetkilerin, bugün olmasa bile, gelecekte bu koltuğa oturabilecek diktatörlük heveslisi, hak-hukuk tanımayan, suça meyilli, büyük zaafları olan bir kişinin eline geçmesi halinde, ülkeye ve halkımıza ağır bedeller ödetecek yetkiler olduğunu da kaydederek şöyle devam etti:

“Halkın seçtiği Meclis, atanmış bakanları ve bürokratları denetleyemeyecek, hizmet yapmasını isteyemeyecek, hesap soramayacak. Bu, millet iradesinin gasp edilmesidir, halk iradesinin asıl temsilcisi olan Gazi Meclis’imize atılmış yeni bir bombadır.”

Kimi iktidar sözcülerinin, CHP’yi ve ‘hayır’ diyen herkesi, düzenleme hakkında bilgi sahibi olmamak, bu konuda yalan-yanlış açıklamalar yapmakla itham ettiğini de ifade eden Ekici “teklifi, asıl kendileri bilmiyorlar. Zaten bu teklif onlara da kuryeyle geldi. Onlar boş kağıtlara imza attılar, sonra da parmak çoğunluğuyla ve usulsüzlüklerle Meclis’ten geçirdiler. Bunu yapanların, teklifle cumhurbaşkanına, başta Milletin Meclisi olmak üzere, cumhuriyetin kurumlarını feshetme yetkisi verildiğini bilmesi de beklenemez” dedi.

Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişiyi yürütmenin bütün yetkileriyle donatıp, bu yetkiler kullanılırken oluşacak hukuk dışı sonuçlar konusunda da sorumsuz kılacak bir düzenlemenin, bürokratik vesayeti bitireceği iddiasının tam anlamıyla palavra olduğunu kaydeden Ekici açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Tek söyledikleri ‘bürokratik vesayet bitecek’ zırvası! Oysa, vesayetin en tehlikeli olanını bu halka dayatıyorlar. “Bürokratik vesayeti bahane edip şahıs vesayeti getirmek istiyorlar. Bunu savunmak aymazlıktır! Neyse ki bu halk, iradesini, geleceğini bir başka kişi veya odağa teslim etmeyecek kadar bağımsızlığına düşkün, yalancıların, kendisini kandırmaya çalışanların, defterini dürecek kadar da güçlüdür.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Bürokratik vesayeti bahane edip şahıs vesayetini savunmak aymazlıktır”  

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin