Büyükşehir 4 milyon mevsimlik çiçek dikti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Büyükşehir 4 milyon mevsimlik çiçek diktiGaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı kış döneminde 3 milyon adet menekşe, çuha, 1 milyon adet ise lale, nergis ve sümbül dikimi yaparak toplam 4 milyon adet mevsimlik çiçek dikti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le gözle görünen yeşil alandaki artış şehre nefes aldırdı, rengârenk çiçeklerle donatılan Gaziantep adeta çiçek açtı.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından başta Botanik Bahçesi olmak üzere kentin tüm yeşil akslarında menekşe, lale, sümbül, nergis olmak üzere 15 farklı mevsimlik ve 45 soğanlı çiçek dikimi gerçekleştirildi. Kentin bağlantı noktalarını oluşturan kavşaklar projelendirilerek kavşaklara mevsimlik çiçek dikildi. Çalışmalar kapsamında, refüjlerde çiçeklik alanlar oluşturuldu. Yol ve kavşaklarda yürütülen çalışmalarla, kent girişinden çıkışına tüm ana yollarda estetik bir görüntü sağlandı.

Büyükşehir 4 milyon mevsimlik çiçek dikti

Gaziantep’in en önemli toplu taşıma hattı olan tramvay güzergahı boyunca, kuru peyzaj materyalleriyle kullanılan mevsimlik çiçek, sirkülasyona önemli değer kazandırdı. Kent merkezinde bulunan geniş yaya yollarında da mevsimlik çiçek dikimi yapılarak, yürüyüş akslarında yoğun beton görüntünün etkisi kırılarak, yerine keyifli bir yürüyüş aksı oluşturuldu. Soğuk kış günlerine dayanıklı menekşeyle, bütün peyzaj alanları renklendi. Farklı form ve renklerde dikilen soğanlı bitkiler de kış boyunca toprak altında kalarak baharın kendini hissettirmesiyle yüzeye çıkacak. Ters lale, nergis lale ve sümbüllerin açmasıyla başta Botanik Bahçesi ve Kavaklık Parkı olmak üzere yollar, kavşaklar ve parklar yeşillenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir 4 milyon mevsimlik çiçek dikti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin