Büyükşehir engelli 3 kardeşin sevinci oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Erenköy mahallesinde oturan Polat ailesinin engelli 3 çocuğunun sesine kulak veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı ekipleri, aileye gerekli yardımı çocuklara ise tekerlekli sandalye verdi.

Ailenin müracaatı üzerine harekete geçen Engelliler Daire Başkanlığı yetkilileri, önceki gün Erenköy’de oturan baba Mustafa Polat’ın evine gitti. Evin eksiklerini ve engelli çocukların tekerlekli sandalye ihtiyacını tespit eden yetkililer, Polat ailesine çamaşır makinası, dizüstü bilgisayar, halı, kanepe ve yatak yardımı yaptı.

Engelli çocuklardan Hüseyin, Emine ve Zeynep’e de akülü tekerlekli sandalye hediye eden ekipler, Polat kardeşlerin kuzeni engelli Gül Polat’ı da ihmal etmedi. Ekipler; Gül Polat da tekerlekli sandalye hediye etti.

Engelliler Daire Başkanlığı’nı kurarken Başkan Fatma Şahin’in söylemlerini kendilerine her zaman bir görev olarak kabul ettiklerini ve buna göre çalıştıklarını aktaran Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Gaziantep’in en ücra köşesine hizmet verdiklerini aktardı. Kendilerine değişik vesilelerle ulaşan Polat ailesinin gereken ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Çelebi, “Aile bize tekerlekli sandalye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Biz de ailenin evine gelip ihtiyacını yerinde gördük. Annesi ve babası çocukları sırtında taşıyordu. Buna gönlümüz razı olmadı. Onlara manuel ve akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Evlerinde de eksik olan eşyaları tamamladık” diye konuştu. 

Çelebi, engelli çocukların dini eğitim almak istediklerini, bu konuda Nizip Kaymakamlığı ile irtibata geçerek çocuklara Kuran eğitimi verildiğini de kaydetti.

Baba Mustafa Polat da yapılan bu yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çocuklar açısından büyük sıkıntı yaşıyorduk. Evin içinde veya bir yere giderken onları sırtımızda taşıyorduk. Bu sandalyeler bize çok kolaylık sağladı. Bizi çok rahatlattı. Vesile olan Başkanımız Fatma Şahin ve ekibine teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir engelli 3 kardeşin sevinci oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin