BÜYÜKŞEHİR ENGELLİ BASKETBOLCULARI 1.LİGİ HEDEFLİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜKŞEHİR ENGELLİ BASKETBOLCULARI 1.LİGİ HEDEFLİYORGaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı hedefini 1.Lige çıkmak olarak belirledi. Güneydoğu Anadolu grubunda mücadele eden Tekerlekli Basketbol Takımı, ilk yarıyı liderin 2 puan gerisinde 3.sırada tamamladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Koordinatörü Hulusi Kalender, amaçlarının Play-Off’a katılarak 1.Lige çıkmak olduğunu söyledi.
Takımın son durumu hakkında bilgi veren Kalender, “Bizim Gaziantep’te övündüğümüz bir konu var. Biz 5 yıl önce dernekte oturan arkadaşlarımızla engelli spor adına bir şey yapmak istedik. Marka Şehir Gaziantep’in her alanda kendini geliştirdiği konularda bir engelli sporunun olmaması bizleri üzmüştü. Hakkari de, Yüksekova’da bile bu alanda spor dalları varken, bizde olmaması üzüntü vericiydi.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey’in de desteğiyle kulüp kurmadan belediyenin alt branşında böyle bir çalışma yaptık. Tabi ilk zamanlar çocuklar tekerlekli basketbolda acemilerdi. Bunu geçen sene içerisinde attılar. Tekerlekli basketbol apayrı bir spor dalı. Hem bisikleti süreceksiniz hem topu süreceksiniz ve 2 metrelik yüksekliğe top atacaksınız. Üç dört eforlu ve çok pahalı bir spor. Her sandalyemiz ortalama 8-9 bin lira. Tabi bunu yaparken bir dayanışma yaptık ve bu sandalyeleri sağladık” dedi.
Kalender, “Büyükşehir Belediyemiz de Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir uygulama yaparak asansörlü engelli otobüsü desteği verdi. Bu otobüsümüzü geçen hafta Kıbrıs tekerlekli sandalye takımı gelmişti, onlara vererek Şanlıurfa’ya gönderdik. Böyle de lojistik destekler verebiliyoruz. Sadece bölgesel ligde mücadele etmiyoruz, Büyükşehir Belediyespor’u böyle uygulamalarla da temsil ediyoruz” diye konuştu.
SALON SPORUNA İLGİ YOK
Maalesef ülkemizde futbol dışında olan sporlara yani salon sporlarımıza çok büyük ilgisizlik var. Tekerlekli sandalye de bizim ilk sıralar 5-10 seyircimiz vardı ama şimdi 100-150 seyirci gelince seviniyoruz. Salon sporlarındaki mücadele, futbol gibi olmayınca fazla da ilgi görmüyor. Bizim amacımız engelli sporunu Gaziantep’te geliştirmek ve engelli kardeşlerimizin kendilerine olan özgüvenlerini onlara kazandırmaktır. O sahaya çıkıp kendini ifade edebilmesi için bu spora önem veriyoruz.
YENİ SPORCULAR KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Hulusi Kalender, “Biz antrenman yapabilmek için salon sıkıntısı çekiyorduk. Birçok yerde dışlanıyorduk. Ama bizim bir de şanslı yanımız var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey’in direktifleri doğrultusunda hiçbir malzeme sıkıntısı çekmiyoruz. Yani Türkiye’de diğer illere örnek çok avantajlarımız var. Amacımız bu spor dalında bir alt yapı oluşturmak. Okullara ulaşarak buradaki engelli çocuklarımız da bu spora kazandırmak istiyoruz.
1.LİGE ÇIKMAK İSTİYORUZ
Biz şu anda Güneydoğu Bölgesinde faaliyet gösteriyoruz. Grubumuzda 6 takımla mücadele ediyoruz ve ligin ilk yarısını 3.sırada tamamladık. Liderle aramızda 2 puan var. Çocuklarla konuştuk, bu puan farkını kapatarak, 12 takımın mücadele edeceği Play Off gruplarına katılmak istiyoruz. Eğer bu Play Off’tan çıkarsak birinci lige yükseleceğiz. Bizim şu an ki tek hedefimiz Gaziantep’i 1.Ligde temsil etmektir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BÜYÜKŞEHİR ENGELLİ BASKETBOLCULARI 1.LİGİ HEDEFLİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin