BÜYÜKŞEHİR SABAHA KADAR ÇALIŞTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜKŞEHİR SABAHA KADAR ÇALIŞTIÖnceki gün Gaziantep’te etkili olan sağanak yağışla birlikte oluşan sel sularının izleri kaldırılıyor. Selin neden olduğu kent merkezindeki tahribatın kaldırılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, GASKİ, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe belediye ekipleri sabah saatlerine kadar çalıştı.

Zarar gören ev ve işyerlerinde tahliye çalışmaları yapılırken, sel sularının bıraktığı çamurlu kaldırım ve yollar ise itfaiye ekipleri tarafından temizlik çalışması yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, bir kriz masası oluşturduklarını belirterek, “Vali Erdal Ata ve başkanımız Fatma Şahin’e çalışmalar hakkında an be an bilgi aktardık. Beklenenin üzerinde bir yağış meydana geldi. İtfaiye GASKİ, Şahinbey ve Şehitkamil ilçesinin ekipleri ile birlikte hareket ettik. Başkanımız Fatma Şahin İstanbul’da bulunuyor ama burayla ilgili saat başı bilgi alıyor. Başkanımızın talimatları çerçevesinde bütün mahalle ve sokaklarda 400’e yakın ekiple akşam saatlerinde başlattığımız çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdüreceğiz. Şuana kadar mahsur kalan 50 vatandaşımızı kurtardık. Sel suları nedeniyle arızalı 20 araç kurtarıldı, 40’a yakın dalgıcımızla birlikte ihbar gelen bölgelere koştuk. Birkaç saat içinde itfaiyeye yapılan 200 ihbarın büyük bir kısmına ulaştık. Bir yandan da ekiplerimiz sel suları nedeniyle kirlenen sokak ve caddelerin temizliğini yapıyor.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Dinçoğlu, ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “En önemli durum İtfaiye Daire Başkanımızın kısa sürede bir kriz masası oluşturması ve koordinasyonu sağlaması oldu. Kendilerine bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sabah saatlerine kadar devam eden çalışmayla selin bıraktığı hasarı ortadan kaldıracağız.”

BÜYÜKŞEHİR SABAHA KADAR ÇALIŞTI
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BÜYÜKŞEHİR SABAHA KADAR ÇALIŞTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin