Buz hokeyi liginde heyecan başlıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

turkiye-buz-hokeyiBuz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Kadınlar Süper Ligi ve erkekler eleme maçlarının hafta sonu başlayacağını, çok kaliteli ve heyecanlı bir sezon geçirmeyi beklediklerini söyledi.
Akay, yeni sezon öncesi birçok yeni karar aldıklarını belirterek, erkeklerde Süper Lig oluşturulmadan önce takımların Doğu ve Batı gruplarına ayrılarak eleme müsabakaları oynamasına karar verdiklerini ifade etti. Akay, “Bu uygulama Türkiye’de ilk kez yapılacak. 5 takımın mücadele edeceği gruplarda ilk 3 sırayı alacak takımlar, Süper Lig’i oluşturacak 6 takımı belirleyecek. Son iki sırada yer alacaklar ise 1. Lig’i oluşturacak” dedi.
Akay, “Birbirine denk takımların mücadele edeceği kadınlar liginin, en az erkekler kadar heyecanlı mücadelelere sahne olmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.
Kadınlar liginin şubat ayı ortalarında sona ermesini planladıklarını kaydeden Akay, “Ligde yer alacak 7 takım, tek devreli lig usulüne göre maçlarını oynayacak ve play-off’lara kalan takımlar belirlenecek. Play-off müsabakalarını iki tur üzerinden yapacağız. İlki lig usulüyle oynanacak, sonra çapraz eşleşmeyle final grubu ortaya çıkacak” diye konuştu.
Akay, yeni sezonla birlikte yabancı oyuncu kuralında da değişikliğe gittiklerini, belirterek, “Buradaki amacımız, hem liglerin kalitesinin artması, hem oyuncularımızın yabancı sporcularla antrenman ve maç yaparak tecrübe kazanması, hem de milli sporcularımızı uluslararası arenaya hazırlamak” şeklinde konuştu.
Erkekler eleme grubu maçlarında 4 yabancı oyuncunun kadroda yer alacağını ancak ikisinin aynı anda sahada yer alabileceğini vurgulayan Akay, “Süper Lig’in başlamasıyla birlikte bu sayı 6+1 olacak. Sahada aynı anda 2 yabancı oyuncu ve bir kaleci yer alabilecek. Kadınlarda ise yabancı oyuncu kotamız 3 olacak ancak 2 oyuncu aynı anda oynayabilecek” değerlendirmesinde bulundu.
Akay, takımların istediği her yabancı oyuncuyu Türkiye’ye getiremeyeceğini, bu konuda federasyon olarak bazı kriterler belirlediklerini vurguladı.
Yönetim kurulunca transfer edilecek yabancı oyuncuya ilişkin üst sınırı 28 yaş olarak belirlediklerini ifade eden Akay, şöyle devam etti:
“Yabancı oyuncu transferindeki sayıyı artırırken, sporcularımıza ve milli takımımıza katkı sağlayabilmek adına bu yola gittik. Bu nedenle yabancı oyuncu diye herkese izin verecek değiliz. Oyuncularımıza katkı sağlayabilecek isimlerin Türkiye’ye getirilmesi taraftarıyız. Ülkelerinde üst liglerde oynayan oyuncuların tercih edilmesini istiyoruz. Bu kriterlere uygun transfer yapan kulüplere de para teşviki vereceğiz. Aynı şey yabancı antrenör için de geçerli olacak. Bu isimlerin de Türk antrenörlere katkı yapacak isimler olması durumunda, kulüplere ayrıca para teşviki verilecek.” “
Bülent Akay, yeni sezonla birlikte salona gelen seyircilere yönelik de uygulamalar yapacaklarını belirtti.
Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile Ankara Büyükşehir Belediyespor arasında pazar günü oynanacak karşılaşmanın Erzurum’daki 3 bin kişilik salonda yapılacağını ifade eden Akay, şunları kaydetti:
“Bu karşılaşmada salonu tamamen doldurabilmek adına bir çalışma yaptık. Tamamen karnaval havasında bir maç olmasını temenni ediyoruz. Rekabet ortamını artırırken, salona gelen seyirciyi de tatmin etmek en önemli görevlerimiz arasında. Bu konudaki çalışmalarımızı tüm illere yayacağız. Göze, kulağa ve mideye hitap ederek, seyircinin salonda hem maç izlemesini hem de kaliteli zaman geçirmesini arzuluyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Buz hokeyi liginde heyecan başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin