Canlı bombalardan biri Türkiye’de yakalanarak sınır dışı edilmiş

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

bomba-belcikaErdoğan, resmi temaslar için Ankara’da bulunan Romanya Cumhurbaşkanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye’nin 2015 Haziran ayında Gaziantep’te yakalanarak sınır dışı edilen canlı bombanın uyarılara rağmen Belçika makamlarınca bırakıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’deki canlı bombalardan birinin 2015 yılı Haziran ayında Gaziantep’te yakalanarak sınır dışı edildiğini açıkladı.
Erdoğan, “Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015’te nota ile Belçika Büyükelçiliğine iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Hollanda’nın da uyarıldığını belirterek, “Kendi isteği üzerine Hollanda’ya da iade etmişiz ve nota ile oraya da bildirilmiştir” bilgisini verdi.

“Söz konusu kişi İbrahim El Bakravi”

Canlı bombalardan biri Türkiye'de yakalanarak sınır dışı edilmiş

Erdoğan’ın açıklamasının ardından haber ajansları, üst düzey Türk yetkililere dayandırdıkları haberlerde, Türkiye’nin sınır dışı ettiği söz konusu kişinin, Brüksel havaalanındaki iki canlı bombadan İbrahim El Bakravi olduğunu bildirdiler.

Belçika makamları havaalanı ve metro istasyonlarındaki canlı bombaların Halid ve İbrahim El Bakravi kardeşler olduğunu açıklamıştı. Havaalanındaki ikinci canlı bombanın kimliği ise henüz tespit edilemedi.

Ailesi, Brüksel saldırılarının ardından polise verdiği ifadede, altı çocuklarından biri olan Laachraoui’nin bomba yapımıyla uğraştığını söyledi. Babası da polis ifadesinde oğlundan üç yıldır haber alamadıklarını belirtti.
Belçika bombacısı Laachraoui’nin kardeşi Milli tekvandocu çıktı
Belçika polisinin Brüksel’i kana bulayan terör saldırılarıyla ilgili Najim Laachraoui’yi her yerde aradığı medyaya yansırken, İngiliz Daily Mail gazetesi, 24 yaşındaki şüphelinin kardeşiyle ilgili ilginç bir habere imza attı. Gazete, Laachraoui’nin kardeşi Mourad’ın tekvandoda Belçika’yı temsil eden madalyalı bir sporcu olduğunu yazdı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Canlı bombalardan biri Türkiye’de yakalanarak sınır dışı edilmiş

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin