ÇELED UŞAGLAR’A GÜZELBEY’DEN DESTEK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇELED UŞAGLAR’A GÜZELBEY’DEN DESTEKAntep dilini ve kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Çeled Uşaglar Tiyatro Ekibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i makamında ziyaret etti.

Ayıntab Kültür ve Sanat Derneği’ne (AYKÜSAD) bağlı olarak kurulan Çeled Uşaglar Tiyatro Ekibinin ziyareti esnasında esprili diyaloglar yaşandı.

SALON SIKINTISI YAŞIYORUZ

Gaziantep ile ilgili merak edilen her konuyla ilgili kitap topladıklarını belirten Uslu, “Tiyatro kursumuza gelen çocuklara sadece tiyatro değil Gaziantep kültürünü de anlatmak istiyoruz. Ömer Ersoy Kültür Merkezi iyi ama oyunumuzu izlemeye gelen insan çok fazla. Şehitkâmil Kültür Merkezi’ni istedik orası için 3 bin TL kira istediler. Salon sıkıntısı yaşıyoruz, bu konuda sanata ve sanatçıya desteklerini yakından bildiğimiz siz değerli Başkanımızdan ayda bir gün salon istiyoruz” dedi.

Çeled Uşaglar Tiyatrosu kurucu Orhan Uslu, Mart ayında ‘Analı Gızlı’ isimli oyunu sahnelemeyi düşündüklerini ifade ederek, her oyunda yaşadıkları gibi salon sıkıntılarının bulunduğunu söyledi.

GÜZELBEY; ÇELED UŞAGLAR BENİ GEÇMİŞE GÖTÜRDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, Çeled Uşaglar’ın ilk oyununu izlediği zaman biraz geçmişe gidip kendi okul yıllarını hatırladığını açıkladı.

Oyunlarını sahnelemek için salon sıkıntısı yaşayan Çeled Uşaglar Tiyatro Ekibine, Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nu tahsis eden Başkan Güzelbey, “Çeled Usaglar’ın Gaziantep Kültürüne sahip çıktıkları inancını taşıyorum. İlk oyundan sonra seyrettiğim diğer oyunlarda kendilerini daha çok fazla geliştirdiklerini gördüm. Gaziantep Dilini ve Kültürünü yaşatmaya çalışan amatör şartlarda profesyonel çalışan sanatçı kardeşlerimize elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Ayıntab Kültür ve Sanat Derneği’ne (AYKÜSAD) bağlı olarak kurulan Çeled Uşaglar Tiyatro Ekibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÇELED UŞAGLAR’A GÜZELBEY’DEN DESTEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin