ÇELİK, “ORTAK PAYDAMIZ TÜRKÇE”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇELİK, “ORTAK PAYDAMIZ TÜRKÇE”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Türkiye’ye gelen 25 ülkeden 40’a yakın girişimci 21.09.2012 günü Gaziantep Ticaret Borsası’nı (GTB) ziyaret etti. Türkçe Konuşan Girişimci misafirleri, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer ÇELİK, Meclis Başkanı Ali TABUR, Yönetim Kurulu Üyesi Enver KOÇAK ve Meclis Üyeleri Hakkı KILIÇ ve Kasım HOROZ kapıda karşıladı.

Ziyarette misafirlerine ticaret borsaları ve Gaziantep Ticaret Borsası hakkında bilgiler veren Başkan ÇELİK misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ve Gaziantep’teki ticaret olanaklarını anlattı. Başkan ÇELİK ticaret noktasında Türkçe’nin ortak payda olmasının çok büyük fırsatlar yarattığını sözlerine ekledi. Başkan ÇELİK: “TOBB’un 15.sini düzenlediği bu etkinlik ile siz değerli işadamlarını Borsamızda ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Ayrıca sizlerin hem kendi aranızda hem de bizler ile Türkçe konuştuğunuzu görmek bana çok büyük bir keyif veriyor. Gaziantep ülkemizin en büyük ekonomilerinden biridir. Burada çok iyi ticaret olanakları bulabilirsiniz.” dedi. Ticarette iletişimin çok önemli olduğunu vurgulayan ÇELİK: “Bugün burada çok iyi iş fırsatları kendini gösteriyor.” dedi. Görüşmenin ardından Başkan ÇELİK konuk ülke temsilcilerinin hediyelerini kabul etti. Ziyaret esnasında konuk işadamları ikram edilen (yaş/taze) Antepfıstığının çok lezzeti olduğunu dile getirdiler. Başkan ÇELİK’te Antepfıstığı ve ekonomik değeri hakkında misafirlerini bilgilendirdi. Ziyaretin ardından Türkçe Konuşan İşadamları ile Ticaret Borsası arasında iyi niyet metni imzalandı.

ÇELİK, “ORTAK PAYDAMIZ TÜRKÇE”Gaziantep Yönetim Kurulu Başkanı Ömer ÇELİK Türkçe konuşan işadamlarıyla yapılan toplantının ardından CHP heyetini makamında kabul etti. Türkçe konuşan işadamlarının ziyaretlerini tamamladıkları sırada Borsaya ulaşan CHP heyeti, işadamları ile tanışarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ÇELİK, “ORTAK PAYDAMIZ TÜRKÇE”

Ticaret Borsasını bu yıl ikinci kez ziyaret eden CHP heyeti Başkan ÇELİK aracılığı ile Borsa üyelerinin sıkıntılarını dinleyerek Suriye’deki mevcut durumun Gaziantep özelinde ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini sordu.

CHP heyetinin sorularını yanıtlayan Başkan ÇELİK özellikle Antepfıstığı üreticisinin devletten prim desteği alması ile ilgili çağrılarının sürdüğünü belirtti. Antepfıstığının bir çok ürüne kıyasla bu desteği fazlası ile hak ettiğini söyleyen Başkan ÇELİK, katma değeri bu kadar yüksek bir ürünün üretilmesi ve işlendikten sonra iç piyasada tüketilmesi süreçlerinde çok ciddi vergi kayıpları yaşandığın belirtti. Antepfıstığının kayıt dışı ticaretinden devletin kaybettiği vergilerin yıllık değerinin kayıt altına almak için yapılacak destekleme maliyetinin üç katını aştığını dile getirdi. Suriye konusundaki değerlendirmelerini şu şekilde özetleyen Başkan ÇELİK: ”Yaşanan hadiseler çok üzüntü vericidir. En kısa sürede Suriye’de akan kanın durdurulmasını diliyoruz. Yaşanan bu olaylar elbette ki şehrimiz ticaretini olumsuz yönde etkilemiştir. Gaziantep’ten Suriye’ye yapılan satışlarda büyük bir azalma yaşanmıştır. Umarız bu durum en kısa sürede düzelir.” dedi.

Ticaret Borsasını ziyaret eden CHP heyeti içerisinde şu isimler yer aldı: ALİ SERİNDAĞ (Gaziantep Milletvekili), MEHMET ŞEKER (Gaziantep Milletvekili), UMUT ORAN (İstanbul Milletvekili), AKİF EKİCİ, VAHAP SEÇER (Mersin Mlv.), SİNAN AYGÜN, YAŞAR AGYÜZ, MEHMET GÖKDAĞ (CHP Gaziantep İl Başkanı)

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÇELİK, “ORTAK PAYDAMIZ TÜRKÇE”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin