Cerablus’ta yetim aileler için konut yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Emel Kampüsü açıldı.

Cerablus’ta, Türk Kızılayı, HİHFAD ve Baitussalam Derneği işbirliğinde yetim aileler için konut yapıldı. İçerisinde cami, okul, meslek enstitüsünün yanı sıra 56 konuttan oluşan El Emel Kampüsünün açılışı, Vali Davut Gül, Türk Kızılayı Sekreteri Hüseyin Can ve paydaşların katılımları ile gerçekleştirildi. Vali Gül burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek yetim çocukların anneleri ile kalacakları tesisin çok kıymetli olduğuna değindi.

Vali Gül, “Katarlı, Pakistanlı dostlarımıza, hayırseverlerimize, burada buna imkân sağlayan meclisimize, danışman arkadaşlarımıza, tüm paydaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir işin yapılması kadar nasıl yapıldığı da çok önemli. Buraya baktığımızda özellikle mimari projenin çok güzel olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde ihtiyaçların çok iyi analiz edildiğini, meslek atölyesinin çok önemli olduğunu görüyoruz. Yetim çocukların anneleri ile beraber burada yaşarken okula devam etmeleri, meslek edinmeleri ve kendi ayakları üzerinde durmaları en az bu evler kadar kıymetli. Şehitlerimizin yakınları, şehitlerimiz tarafından tüm müslümanlara emanet bırakılmıştır. Dolayısıyla da barınma başta olmak üzere beslenme vb. ihtiyaçlarını karşılamak hepimizin sorumluluğundadır” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, kampüs hakkında bilgi vererek, “34 tanesi 1 artı bir 22 tanesi 2 artı bir olmak üzere toplamda 56 aileye çok daha iyi koşullarda barınma imkânı sağlayacak, sosyal tesisleri, okulu, camisi, çocuk oyun grupları ve tüm diğer hizmet birimleri ile bölgede bulunan çok sayıda insana hizmet verecek bu tesisimizin yapımında emeği geçen tüm paydaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu tesisimiz sadece 56 ailenin istifade edeceği değil Cerablus’un diğer mahallelerindeki ailelerin de istifade edeceği bir yer olacak. Burada bir insanın sosyal hayatta ihtiyaç duyabileceği her şey mevcut. Bizler buradaki yetimlerimize Türk Kızılayı, HİHFAD ve Baiutussalam olarak sahip çıkmış olacağız. Hiçbir sıkıntı olmadan burada yaşayacaklar” dedi.

Baitussalam Derneği Başkanı Abdul Sattar, “Suriye’deki insani yardım krizi yıllardır devam ediyor ve buradaki insanlara en büyük desteği sağlayan Türkiye hükümeti, Türk insanına şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca biz de Pakistan olarak desteğimizi sağlamaya çalışıyoruz ve ilerleyen yıllarda da inşallah bu desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Suriye’de yaşanan bu acı olayları biz de müslüman kardeşleriniz olarak özellikle Pakistanlılar en yakın şekilde hissediyoruz. Bu anlamda elimizden geldiğince destek sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HİHFAD Başkanı Ahmet Akra “Toplum yapısının en kıymetli değeri aile olduğuna inanıyoruz ve bu değer dinimizin getirdiği kurallar ile yoğun eğitim beraberinde pekleşir. Eğitimin kültür için olmazsa olmaz olan unsur olduğunu biliyoruz. Bu yönde çocuklarımızın ve onların ailelerinin geleceği için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu proje kapsamında bu zor şartlar altında yaşayan ailelerimizin geleceğini inşa edeceğiz. Onların onurlu ve kaliteli hayatlarının olması için gayretlerimizi devam ettiriyoruz. Projemizin 2. Etabı olan 100 daireyi de en kısa zamanda yapacağımıza emin olarak dua ediyoruz. Bu projenin hayata geçmesi için emeği olan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında kampüsün açılışı gerçekleştirildi.

Birinci aşaması tamamlanan kampüsün ikinci aşamasında 24 yeni yardıma muhtaç ailenin barınması için 24 daireli iki modern bloğun inşası ile başlayan 100 dairenin inşa edilmesi ve aynı zamanda güneş enerjisinden elektrik enerjisi temin etmek, eğitim hizmetinin yanı sıra jeneratör, ısıtma ve aylık gıda kolisi ile mümkün olan temizlik hizmetlerinin sağlanması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cerablus’ta yetim aileler için konut yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin